Obavijesti

Show

Komentari 1

Reboot 'Jacka Reachera': Toma Cruisea zamijenili jer je nizak

Reboot 'Jacka Reachera': Toma Cruisea zamijenili jer je nizak
2

Kad je objavljena vijest kako će Tom Cruise utjeloviti lik Jacka Reachera, bivšeg marinca visokog 196 centimetara i teškog 110 kilograma, mnogi su ljubitelji tog pozitivca bili zapanjeni

VIDEO

Tijekom 2012. autor Christopher McQuarrie donio je na velike ekrane ekranizaciju romana pisca Leeja Childa, 'Jack Reacher', s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Mnogi su fanovi tog serijala knjiga odmah krenuli prigovarati na činjenicu da je Cruise u stvari podosta nizak te da neće moći kvalitetno dočarati visinu i masu ogromnog Jacka Reachera.

Legendarni režiser David Lynch objavio je online svoj novi film
Legendarni režiser David Lynch objavio je online svoj novi film

Međutim, i McQuarrie i Cruise su uspjeli napraviti upravo to, kvalitetno su dočarali snagu i ubojitost tog književnog lika te su ga uspješno prebacili na filmsku vrpcu. Film je bio i pristojan hit za studio Paramount, jer je zaradio 218 milijuna dolara širom svijeta na podosta skromnom proračunu od samo 60 milijuna dolara. Samom činjenicom da je bio uspješan, njegov nastavak dobio je zeleno svjetlo i pojavio se u kinima tijekom 2016. godine. No umjesto McQuarrieja u ulogu redatelja uskočio je Edward Zwick, koji jednostavno nije uspio od relativno lošeg scenarija napraviti išta pamtljivo. Film je svoj proračun teško povratio, pa je postalo jasno da je prvi nastavak bio i jedini koji će biti snimljen jer je franšiza tada zamrla.

No u Hollywoodu kraja nikad nema, posebice ne danas, u eri reboota. Franšiza odlazi na televiziju s novim glumcem, a pisac Child odmah je pojasnio neke nove aspekte tog projekta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uistinu mi je bilo drago raditi s Cruiseom. On je zaista jako simpatičan momak. Jako smo se zabavili. Ali na koncu, čitatelji su bili u pravu. Reacherova veličina je zaista jako važna i velika je komponenta toga tko je on. Kad Reacher uđe u sobu, svi postanu malo nervozni tog trena - konstatirao je spisatelj.

Child je nastavio objašnjavati odluku da se od filmske franšize prijeđe na televizijski serijal, nastavljajući dobar dio krivnje svaljivati na Cruisea.

Pod more i dalje: Aquaman nas vodi na nevjerojatno putovanje
Pod more i dalje: Aquaman nas vodi na nevjerojatno putovanje

- Cruise, koliko god bio talentiran, nije imao takvu građu. Tako da sam odlučio naredno. Više neće biti filmova s Cruiseom. Idemo Netflixu ili sličnoj tvrtki. Streaming za televiziju, s posve novim glumcem. Želim da svi oni čitatelji, koji su bili uzrujani oko Toma Cruisea u toj ulozi, sudjeluju u pronalasku pravog glumca za TV seriju. Idemo u reboot i krećemo nanovo i naći ćemo savršenog tipa - izjavio je Child.

Premda je podosta neumjesno reći kako filmovi nisu bili prihvatljivi, jer je Tom Cruise prekratak, ipak se može reći da je drugi film podosta loše napravljen. Velik broj stvari koje su jako dobro funkcionirale u prvom filmu nisu se pojavile u nastavku, a osim toga priča je postala značajno kompliciranija od one koju smo pratili u originalu. Kad tomu dodamo činjenicu da je posve drugačiji redatelj bio u igri, posve je jasno zašto je gledanost bila niska.

Kada će serija krenuti sa snimanje nije rečeno, no kako prvo treba naći glumca sposobnog da utjelovi lika visokog 196 centimetara, teškog 110 kilograma, reći ćemo da će se na početak snimanja dosta čekati.

Meghan Markle mora sudjelovati u bizarnim običajima kraljevske obitelji: Vagat će se prije i poslije blagdanske večere?!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode