Obavijesti

Show

Komentari 1

Redatelj Fletcher: 'Eltonov film priča je o homoseksualnosti...'

Redatelj Fletcher: 'Eltonov film priča je o homoseksualnosti...'
5

Sjećanja Eltona Johna iz njegove pet desetljeća duge karijere nisu uvijek savršena, ali su u svakom slučaju njegova, a svijet će ih uskoro vidjeti u obliku igranog filma redatelja Dextera Fletchera

VIDEO

Nakon što je u posljednji trenutak spasio film 'Bohemian Rhapsody', koji je osvojio četiri Oscara i dva Zlatna globusa, britanski redatelj Dexter Fletcher (53) nastavlja s pričom o još jednog glazbenoj legendi. Film o Eltonu Johnu zvat će se 'Rocketman'. 

Fletcher je stigao na set filma o grupi Queen i Freddieju Mercuryju krajem 2017., dva tjedna prije kraja snimanja, nakon što je originalni redatelj Bryan Singer (53) dobio otkaz zbog optužbi o seksualnom zlostavljanju. Fletcher ondje nije stigao iz vedra neba. Njemu je bio ponuđen redateljski posao filma o Mercuryju još 2013., ali se nakon godine dana priprema razišao s producentima zbog "kreativnih razlika". 

- Tada sam napravio što sam morao i okrenuo se 'Rocketmanu', to je zapravo bio moj fokus zadnjih godina - kazao je AFP-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je najbolja glazba 70-ih i 80 godina prošlog stoljeća. Kad privučete ljude u kino i oni ondje čuju svima im poznatu odličnu pjesmu, to ujedinjuje rekao je, ne krijući da voli Johnovu glazbu - dodao je. 

U 'Rocketmanu' te sjajne pjesme reinterpretira velški glumac Taron Egerton (29) (Kingsman: Zlatni krug) koji se u filmu prvi put pojavljuje kao mladi Reginald Kenneth Dwight, što je rodno ime Eltona Johna (72). 

U postavi su i Jamie Bell (33) (Billy Elliot) koji glumi dugogodišnjeg Johnova suradnika Bernieja Taupina (68), Richard Madden (32) (Igre prijestolja) koji portretira ljubavnika i menadžera Johna Reida (69) i Bryce Dallas Howard (38) (Jurski svijet) kao Eltonova majka. 

Film, koji prati život Eltona Johna od dječačkih dana do slave, u distribuciju će 31. svibnja, a prošli je tjedan predstavljen na CinemaConu u Las Vegasu. Fletcher tvrdi da film nije "službena biografija" nego zbirka Johnovih sjećanja. 

Peterostruki osvajač Grammyja koji je u karijeri prodao 300 milijuna ploča jedan je od izvršnih producenata filma. Kao i njegov suprug David Furnish (56). 

BBC Radio 2 Live in Hyde Park

- Mi smo u Eltonovim sjećanjima na vlastiti život. A sjećanja su krhka.. stvari se mogu pobrkati, izazvati zabunu. Nismo sputani činjenicama, imamo slobodu zamišljati, što je važno za film. To nam je omogućio Elton kao pripovjedač  - rekao je Fletcher. 

U filmu 'Bohemian Rhapsody' izbjegnuto je pitanje seksualnosti Freddieja Mercuryja i zbog toga je bilo kritika. 'Rocketman' neće izbjegavati Johnovu homoseksualnost. On je to javno priznao još 1988. 

- Elton je homoseksualac i to svi znamo. Njegova prva ljubav je važan trenutak i u njegovu životu i u našem filmu. Ispričao nam je svoja sjećanja, svoje ideje, ali bio je vrlo plemenit i dao nam je slobodu. Znao je da moramo napraviti svoju priču  - rekao je Fletcher. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju