Obavijesti

Show

Komentari 0

'Rekonstrukcija' nominiran za nagradu Europske akademije...

'Rekonstrukcija' nominiran za nagradu Europske  akademije...
1

Češki film 'Rekonstrukcija', koji je s Motovun Film Festivala nominiran za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji kratkometražnog filma, ušao je u finalni izbor od pet naslova

VIDEO

Motovun Film Festival je u svom ovogodišnjem, 21. izdanju prvi put ugostio komisiju nagrade EFA, koja je nominirala taj film Jiříja Havlíčeka i Ondřeja Nováka za Europsku filmsku nagradu.

Priča je to o tinejdžeru koji čeka suđenje u maloljetničkom pritvoru zbog ubojstva beskućnika.

- Film nas istodobno potiče na simpatiju prema protagonistu te nas ostavlja bez riječi na kraju - obrazložio je Motovunski žiri koji su činili predstavnici s partnerskih festivala čiji su nagrađeni filmovi također ulazili u konkurenciju za prestižnu europsku nagradu.

POGLEDAJTE VIDEO O NAJBOGATIJIM GLUMCIMA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:27

- Iznimno mi je drago što je Motovun Film Festival pomogao jednom vrijednom filmu da dobije europsku afirmaciju. Pogotovo zato što je u pitanju istočnoeuropski film, regija koja je posljednjih godina često i bezrazložno na velikim festivalima nailazi na zatvorena vrata. Mogu samo reći veliko 'bravo' našim selektorima Inji Korać i Andreju Korovljevu koji su uočili film koji je prije nas najčešće prolazio ispod radara drugih selektora i tako doprinijeli da već u našoj prvoj godini sudjelovanja u ovoj nagradi naš film uđe među finaliste - rekao je direktor Motovun Film Festivala, Igor Mirković.

Film 'Joker' u Hrvatskoj dosad pogledalo više od 85.000 ljudi
Film 'Joker' u Hrvatskoj dosad pogledalo više od 85.000 ljudi

Po riječima selektorice Inje Korać, konkurencija je bila jaka, ostale nominacije su sve redom pobjednici nekih od najznačajnijih festivala kratkog filma, pa autorima 'Rekonstrukcije' žele puno sreće u natjecanju za najbolji europski film godine.

Komisija Europske filmske akademija odabrala je pet finalista, među dvadeset filmova s isto toliko festivala, koji će biti prikazani članovima akademije, koja broji više od 3 600 filmskih profesionalaca koji će glasanjem odlučiti o pobjedniku.

Među dvadeset filmova našli su se naslovi s Berlinskog filmskog festivala, Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Clermont-Ferrand, Filmskog festivala u Veneciji, Filmskog festivala u Locarnu, Sarajevo Film Festivala, Međunarodnog filmskog festivala Curtas Vila do Conde i drugih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode