Obavijesti

Show

Komentari 2

'Resident Evil': Prisjećamo se svih filmova ovog horor serijala

'Resident Evil': Prisjećamo se svih filmova ovog horor serijala
3

Iako filmska franšiza nema baš mnogo poveznica s igrama, neki naslovi su itekako gledljivi te predstavljaju vrlo pristojan 'homage' ovom klasiku horor žanra video igara

VIDEO

Filmski serijal 'Resident Evil' broji tek jedan naslov manje u odnosu na originalnu gaming franšizu, no ne i zadugo. Dok sedmi Resident Evil naslov za konzole i PC nastoji oživjeti serijal, 'The Final Chapter' označava posljednju avanturu u ovoj franšizi za Millu Jovovich te njenog supruga i redatelja Paula W. S. Andersona.

Iako filmska franšiza nema baš mnogo poveznica s igrama, neki su naslovi itekako gledljivi te predstavljaju vrlo pristojan 'homage' ovom Capcomovom horor klasiku, tako da se danas prisjećamo svih tih najboljih i onih manje dobrih Resident Evil filmova.

Resident Evil (Genesis)

Prvi Resident Evil filmski naslov poznat i kao 'Resident Evil: Genesis' nastao je kada je filmska kuća Columbia TriStar 2001. godine završila pregovore za prava na distribuciju Resident Evil filma na tržištu Sjeverne Amerike, nakon čega je formiran i budžet filma od solidnih 40 milijuna dolara. Prvi je film generalno trebao napisati i režirati George A. Romero, no Sony i Capcom su njegov scenarij odbili i Romero je ispao iz priče, da bi na njegovo mjesto stigao Paul W. S. Anderson, a glavnu ulogu u filmu dobila je glumica Milla Jovovich.

U filmu, Umbrella Corporation vodi ogromno podzemno postrojenje, The Hive, koje se nalazi duboko ispod Raccoon Cityja. Zbog zaraze T-virusom, The Red Queen (umjetna inteligencija koja upravlja postrojenjem) sve zatvara, i sve zaposlenike ostavlja na svojoj milosti i nemilosti. Razlog? Svi ljudi koji su bili izloženi T-virusom pretvaraju se u zombije. Tu u priču nastupa Alice (Jovovich), nekadašnja zaposlenica postrojenja, koja s timom specijalaca otkriva što se dogodilo u postrojenju, a Alice pritom vraća i izgubljeno pamćenje.

Generalno, prvi Resident Evil film je bio ujedno i jedna od najboljih filmskih adaptacija video igre do sada.

Resident Evil: Apocalypse

Nastavak prvog filma s produkcijom je krenuo 2003. godine. Ponovno ga je napisao Anderson, ali film zbog angažmana na adaptaciji 'Alien vs. Predator' nije i režirao. Tu je ulogu preuzeo Alexander Witt.

U filmu virusna je zaraza dospjela do površine, a kako bi je obuzdali, gradonačelnik Raccoon Citya Timothy Cain i Umbrella zatvaraju sve izlaze grada, a među zarobljenima u gradu nalaze se Jill Valentine i njen partner Peyton Wells. Nakon što se Alice budi iz kome, spašava Jill i Peytona od Licker čudovišta koja su također pobjegla iz Košnice. Umbrella doduše planira čitav grad uništiti do temelja kako bi iskorijenila T-virus, ali prije no što to učine, Dr. Charles Ashford želi spasiti svoju kći Angelu, no u tome ih sprječava monstrum Nemesis.

Ipak, Alice uspijeva pobjeći iz grada kojeg će Cain i Umbrella sravniti sa zemljom taktičkom nuklearnom bombom, no helikopter u kojemu se Alice nalazila ruši se na planine Arklay. Ozlijeđenu Alice prenose u Umbrellino istraživačko postrojenje u Detroitu, nakon čega se budi s nevjerojatnim sposobnostima, a iz postrojenja je spašavaju Jill i Carlos. Na kraju filma u Alicinim očima pojavljuje se Umbrellin logotip s natpisom 'Project Alice Activated'.

Ostatak Resident Evil retrospektive donosi IGN Adria.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode