Obavijesti

Show

Komentari 2

Riječki Jonathan 27. veljače nastupit će u Tvornici kulture

Riječki Jonathan 27. veljače nastupit će u Tvornici kulture
1

Iako postoje od 2011. Jonathan je relativno novo ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena. Njihov prvi nastup u Zagrebu bit će u Malom pogonu Tvornice

VIDEO

Riječki bend Jonathan, sve popularniji posljednjih mjeseci, svoj premijerni zagrebački nastup imat će 27. veljače u Malom pogonu Tvornice kulture. 

Iako postoje još od 2011. Jonathan je relativno novo ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje i danas doktorira na rifovima. 

Jonathan EP je ozbiljan prvijenac koji odaje već formirane autore. Ovako ne zvuče prve ploče. Možda, treće.  Ovisno o naslušanosti, pronaći ćete osobne asocijacije u zvuku Jonathana, no to što kod manje inspiriranih bendova može zvučati kao način da se opis benda pokrpa s onim na što sliče, kod Jonathana je to legitimni izraz. Mada pjevaju na engleskom ovaj put nema brige. Bend razumije svu melodioznost i stilske mogućnosti stiha na engleskom, jasno mu je kako engleski funkcionira. Od melankolične, ali optimistične "Maggie" koja pjeva o skupljanju snage za dalje, preko "Mama I'm Ready" u kojoj je nabrajanje ženskih imena na kraju uz bekove koji pjevaju Mama I'm Ready i hormonalno i duhovito i apsolutno prirodno, do "School" koja će vas kupiti svojim poslovično zaraznim Get on your knees sucker refrenom, ovi tipovi grade i razbijaju, dižu i spuštaju i, najvažnije, pričaju priče. 

"Johantan EP" može se preslušati na njihovom Soundcloudu i najava je dugosvirajućeg albuma koji izlazi u proljeće. Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 20 kn već su u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 25 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'