Obavijesti

Show

Komentari 0

'Roditelji su me jedva pustili u bijeli svijet s petnaest godina'

'Roditelji su me jedva pustili u bijeli svijet s petnaest godina'
19

Balerina je iz Australije došla u Hrvatsku prije osam godina. Udala se za Hrvata. Veseli je humanitarni nastup u ‘Glembajevima’ 29. lipnja na otoku Sv. Katarina, prihod od prodaje karata ide Općoj bolnici u Puli

VIDEO

Kada smo se prije godinu dana pripremali za premijeru baleta ‘Gospoda Glembajevi’, kolege i ja imali smo dva mjeseca da uvježbamo sve, a danas kada redovito nastupamo, imamo šest proba prije nego što izlazimo na pozornicu, rekla nam je Natalia Kosovac (27).

Natalia Kosovac

Balet prema istoimenom djelu Miroslava Krleže osnivač i predsjednik uprave Kermas grupe Danko Končar (76) nakon osam izvedenih predstava u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 'preselio' je na otok Sv. Katarinu, na kojem su počeli radovi i gradnja nautičko-turističkoga kompleksa kojim će se obnoviti Pula prema zapadnom dijelu. Baletna predstava 29. lipnja prilika je, kažu iz Kermasa, da se obilježi početak radova i predstave ideje velikom broju ljudi.

Natalia je, kaže, uzbuđena što može sudjelovati u projektu zato što sav prihod od karata za balet ide Općoj bolnici u Puli. Balerina je ističe, davno posjetila Pulu, pa se sada raduje ponovnom dolasku te joj je čast što će moći plesati u Istri.

- Prije nego što smo krenuli postavljati komad, pročitala sam skraćenu verziju drame koju su mi preveli na engleski i, moram priznati, vi Hrvati baš volite dramu. Sviđa mi se što se radi o komadu koji ima pravu priču - rekla je Natalia, kojoj je Hrvatska postala dom prije osam godina. Pomalo uči hrvatski jezik i, dodaje, daje sve od sebe da ga svlada.

Natalia Kosovac

- Kod kuće razgovaram sa suprugom, on mi uvijek kaže da sam slatka kada pokušavam pričati na hrvatskom. Gramatika mi je najteža, tu uvijek pogriješim - priznala je Natalia, koja je svoj obiteljski dom u Newcastleu, gradu na zapadnoj obali Australije, napustila već s 15 godina.

- Dugo sam nagovarala roditelje da me puste da odem, stvarno nije bilo jednostavno, a danas, kada gledam unatrag, nije mi jasno kako sam ih uspjela uvjeriti da odem živjeti sama na drugi kraj svijeta - prisjeća se Natalia.

Nakon što je završila baletnu školu u Münchenu, s 19 godina dobila je posao u Zagrebu i od tada, kako kaže, živi svoje snove.

Mirjana Delić (89): Ne trošite život na utrku za novcem...
Mirjana Delić (89): Ne trošite život na utrku za novcem...

- Biti plesačica bilo gdje u svijetu nikad vas neće pretvoriti u milijunaša. No ja plešem zato što to volim, a ne zbog novca. Osjećaj koji dobivam kada plešem je nevjerojatan i vrijedan je svog odricanja i truda - dodala je Australka koja je osim ljubavi prema baletu u Hrvatskoj pronašla i životnog partnera. Natalia se u kolovozu prošle godine udala za zagrebačkog odvjetnika Silvija Kosovca. Supruga je upoznala na premijeri 'Petra Pana', zajednički prijatelj ih je upoznao nakon predstave.

Natalia Kosovac

- Počeli smo razgovarati i dogovorili se sljedeće jutro za doručak. Kod mene doručak znači pola osam ujutro, rekla sam mu, no on je bio ustrajan. I zaista se pojavio - rekla je Natalia, sretna što je uspjela u Hrvatskoj.

Natalia Kosovac

- Shvaćam da drugi ljudi žele druge stvari. Svatko ima vlastiti put u životu i može ga odvesti na mnoga mjesta. Moj put me doveo ovdje i jako sam zahvalna za to - objasnila je Australka, koja razumije mlade koji odlaze iz države. Ipak, Hrvatska je za nju, ističe, postala prvi dom.

Bila je fatalna istarska balerina za kojom su patili i prinčevi...
Bila je fatalna istarska balerina za kojom su patili i prinčevi...

Natalia je pomalo neobična balerina jer ona razmišlja o tome kada će prestati plesati. Baletom se aktivno planira baviti još nekoliko godina i otići kada bude na vrhuncu.

- Ovo je fizički, ali i psihički jako zahtjevan posao te ga nije moguće raditi cijeli život, barem ne na onoj razini na kojoj danas plešem - priznaje Natalia. Planovi za budućnost vrlo su joj jednostavni - želi uživati u onom što joj život pruža i raditi ono što voli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama