Obavijesti

Show

Komentari 10

Rolling Stones: 'Imamo 80, ali prašimo kao da smo tinejdžeri'

Rolling Stones: 'Imamo 80, ali prašimo kao da smo tinejdžeri'
11

Uoči dugo očekivane turneje The Rolling Stonesa rokeri govore o 55 godina benda, porocima, bolestima, strahovima, ali i o počecima, kad su svirali za režije

VIDEO

U osamdesetima smo, ali ‘prašimo’ kao četrdesetogodišnjaci, rekao je Roonie Wood (72), gitarist “The Rolling Stonesa". Sljedeći petak kultni bend će u Chicagu svirati prvi koncert turneje ‘No Filter tour’. Zbog operacije srca Micka Jaggera (75), turneja je bila odgođena. Mick se oporavio i rokeri su spremni za svirke i lude tulume. Prilika je to i da proslave 56 godina od kako su objavili debitantski singl “Come on”. Već sljedeće, 1964., objavili su debitantski album “The Rolling Stones”. Mick Jagger i Keith Richards (75) tad su bili cimeri u trošnom londonskom stanu i svirali su za režije.

Internet

- Znali smo se od djetinjstva, ali zbližili smo se kao tinejdžeri na željezničkom kolodvoru u Dartfordu. Mick je nosio ploče Muddyja Watersa, bluzera kojeg sam obožavao - opisao je Keith kako se počeo družiti s Jaggerom. Pokojni gitarist Brian Jones objavio je tada oglas u lokalnim novinama u kojem je tražio glazbenike za svoj bend. Javili su mu se Jagger i Richards, a od 1962. počeli su svirati u sastavu koji je Brian nazvao “The Rolling Stones”. Basist Bill Wyman (82) i bubnjar Charlie Watts (78) ubrzo su im se pridružili. Vođa im je bio Brian. 

internet

- Bez njega ne bismo uspjeli. Ali Jones je bio sebičan mali gad koji je tukao djevojke. Izbacili smo ga 1969. godine jer zbog ovisnosti o kokainu i LSD-u nije bio sposoban nastupati – prisjetio se Richards kolege koji se tri mjeseca poslije utopio nadrogiran u bazenu. Prvi album Stonesa imao je veliki uspjeh u Engleskoj, a na ljeto 1965., kad je “Satisfaction” osvojio vrhove svjetskih top lista, osvojili su Ameriku. Popularnost benda pala je 70-ih zbog Keithove ovisnosti o heroinu zbog koje nije skladao niti je imao volje svirati. Vratili su se 1987. s albumom “Some Girls”. U zavodničkim pothvatima prednjačili su Mick Jagger i Bill Wyman. 

FILE PHOTO: Mick Jagger of the Rolling Stones performs during a concert of their "No Filter" European tour at the Orange Velodrome stadium in Marseille

- Mick je seksualni manijak i predator. Stalno me je varao. Nije si mogao pomoći jer je ovisan o seksu – opisala je bivšeg supruga manekenka Jerry Hall (62). Jagger je dvaput bio u braku, a ima sedmero djece. Osim stotine anonimnih groupie djevojaka s kojima je proveo noć, Bill Wyman se seksao i s maloljetnom Mandy Smith (43), koja mu je postala ljubavnica s nepunih 14 godina. Vjenčali su se 1989. kad je on imao 52, a ona tek 18 godina. Rastali su se sljedeće godine. Danas je u braku sa slikaricom Suzanne Accosta, s kojom ima tri kćeri. Keitha Richardsa je bivša djevojka, glumica Anita Pallenberg (75), opisala kao sramežljiva dečka. Ipak, skupio je hrabrosti da je preotme od kolege Briana Jonesa. 

- Kad sam prvi put ugledao Anitu, pitao sam se što takav komad radi s Brianom? Anita je jaka, dok je Brian bio slabić – rekao je Keith. Prekinuli su nakon 12 godina veze jer više nije mogao podnositi njezine ispade.

DPA/Pixsell

- Sklupčao bih se ispod kuhinjskog stola dok je ona u bijesu razbijala tanjure – rekao je Keith. Ronnie Wood se baš voli ženiti. Prije sedam godina vjenčao s 31 godinu mlađom redateljicom Sally Humphreys.Prije tog braka, ostavio je suprugu Jo (64) nakon 23 godine braka zbog 18-godišnje konobarice Ekatarine Ivanove (29). Wood je bio u braku i s pokojnom manekenkom Krissy Findlay, s kojom ima sina Jesseja (43) a u to vrijeme je imao aferu s manekenkom Pattie Boyd (75), koja je tada bila u braku s pokojnim gitaristom The Beatlesa Georgeom Harrisonom. Uoči nadolazeće turneje Ronnie Wood je predstavio novu seriju slika, a najveću pažnju izazvala su djela inspirirana Picasso. 

- Ja te slike nazivam Picassovim Stonesima. To je moja interpretacija njegove slike ‘Tri plesača’. Jako sam se zabavljao slikajući. Nadam se da bi Picasso bio polaskan - rekao je Wood koji se prije koju godinu odrekao cigareta, a Keith Richards, prestao se opijati. 

The Rolling Stones (1990

Charlie Watts je najmirniji član benda. Suprugu Shirley zavolio je prije nego što se proslavio. Imaju kćer Seraphine (51). No, i on je znao pokazati zube. Kad ga je Mick jednom iz predvorja hotela nazvao Charliejevu sobu i pitao ‘Dobro, gdje je moj bubnjar?’, Watts se spustio i zagalamio:

- Da ti nikad više nije palo na pamet da me zoveš svojim bubnjarem. Ti si moj pjevač - rekao je Jaggeru, opalio ga šakom po licu i vratio se u sobu spavati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš