Obavijesti

Show

Romana Taylor: Pohranila sam spermu jer želim postati majka

Romana Taylor: Pohranila sam spermu jer želim postati majka
4

NOVOGODIŠNJA ŽELJA Nakon promjene spola iduće godine transrodna dizajnerica Romana Taylor voljela bi postati roditelj male djevojčice kojoj bi šivala haljine

VIDEO

Tražim ženu koja će mi roditi dijete, surogat majku, kao što je ima Elton John, jer nikad neću moći posvojiti. Jedva to odobravaju heteroseksualnim parovima. Pohranila sam spermu prije nego što sam počela uzimati estrogen, odnosno prije nego što su mi blokirali testosteron, kaže transrodna Romana Taylor (48).

U Hrvatskoj je surogat majčinstvo zabranjeno, no modna dizajnerica kaže da je potencijalnu majku spremna potražiti i u inozemstvu, gdje bi se preselila, nakon što su je u godinu i pol dana, otkako mijenja spol, istukli, kako kaže, 19 puta. U to ne broji psihička maltretiranja i razna dobacivanja na ulici kad je zovu raznim pogrdnim imenima.

- Surogat majčinstvo je zabranjeno, no nije da mi netko dogovorom i povjerenjem rodi dijete - ističe Taylor, koja krajem iduće godine odlazi u Beograd na operaciju promjene spola. Ta operacija stoji 7000 eura. Nakon toga voljela bi se ostvariti kao majka.

- Prijatelji me podržavaju i govore mi da bih bila prekrasna majka - kaže modna dizajnerica, koja se nekad zvala Robert Bantić Robantico. Dodaje da nema više što čekati jer ima 48 godina, a i boluje od azbestoze jer je godinama radila u tvornici azbesta. Liječničke prognoze nisu optimistične, no Romana se ne predaje.

- Svoje dijete bih sama podizala te mu pružila sigurnost i ljubav, koju ja nikad nisam imala u životu. Želim razbiti predrasude da bih dijete odgajala da bude gay. To je apsurdno. Odgajala bih ga u ljubavi, a što će biti, to će sam izabrati. Ako bude gay, samo ću ga podržati - ispričala je Taylor. Nebitan joj je spol, ali kad bi mogla birati, voljela bi da bude curica kako bi joj mogla šivati haljine jer se godinama bavi dizajniranjem odjeće, kako za sebe, tako i za druge.

- Dala bih joj ime Roberta Taylor jer ja sam se rodila kao Robert. Lijepo mi je to ime. Novogodišnja želja mi je da do 2020. godine postanem majka - zaključila je Romana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao