Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Romani je dosta maltretiranja: Odlazim, prebili su me 19 puta

None Foto: privatni album

OČAJNA Bivši dizajner Robantico, koji postaje žena, ne može više podnijeti zlostavljanje pa seli u Berlin. Podupire ju majka transrodne manekenke Andreje Pejić

Opet sam na tabletama za smirenje, a lice mi je cijelo natečeno. Dokad više to moram trpjeti, pita se ogorčena Romana Taylor (48).

POGLEDAJTE VIDEO:

Bivšeg modnog dizajnera Robantica posljednjih godinu i pol dana, otkako mijenja spol, napali su, tvrdi, 19 puta. U to ne broji psihička maltretiranja kad joj dobacuju na ulici: 'Nakazo', 'kur..', 'treba te prebiti'. Ovog puta napali su je ispred haustora njene zgrade u Zagrebu.

- Išla sam prošetati pse kad su me s leđa zaskočila dvojica muškaraca u vojnim hlačama. Udarili su me šakom u glavu i nogom u rebra. Pala sam na pod - kaže Romana. Odmah je nazvala policiju, čiji je, kaže, stari znanac jer im često prijavljuje napade. No rekla im je da nema smisla da dolaze jer napadači pobjegli.

- Dosta mi je svega. Selim se iz Hrvatske. Odlazim u Berlin, samo da završim promjenu spola - kaže Romana, kojoj je potpora i majka transrodne manekenke Andreje Pejić, Jadranka. Romana ističe da ni sa čim nije provocirala.

fashion buvljak | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL  Zarobljena u tijelu muškarca: Robantico će u Beogradu promijeniti spol     

- Bila sam u 'martama' i crnim tajicama. Oblačim se najnormalnije - rekla je Taylor. Najgore joj je bilo prošlog ljeta kad su je napali u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

- Šetala sam kad je muškarac iskočio iz auta i udario me s leđa. Kao konj je skočio na mene. Bilo je to usred dana. Ljudi su sjedili u kafiću - potresena je Romana. Dodaje da joj je dosta svega i da se boji izlaziti na ulicu.

- Stalno plačem. Sanjala sam da su me strpali u tamnicu - kaže. Unatoč svemu, ne želi se skrivati kod kuće.

- Nisam transvestit, ja sam žena zarobljena u muškom tijelu - kaže Taylor, koja dogodine ide u Beograd na operaciju promjene spola. Kako je godinama radila u tvornici azbesta, oboljela je, a liječničke prognoze nisu optimistične. 

Komentari (218)
  • Žao mi je svake osobe koja proživljava bilo kakav oblik nasilja. "Sve, dakle, što želite da drugi čine vama, činite i vi njima."

    31. 10. 2016,   19:10
  • Odakle nekom pravo nanosit psihicku ili fizicku bol osobama koje svojim postupcima nikoga ne ugrizavaju,,,joj fuj fuj,,,kao dite su me ubijale osude ako je neko vanbracno dite "kopile",ako je neko malo jadan tj ogranicen,,,da negovirim o ljudima s invaliditetom,,,,vi "savrseni' tornjajte se u bip bip,,

    31. 10. 2016,   19:21
  • Jbg, tuku ga, a tip ženstvenije stvorenje od marine matulić dropulić.

    31. 10. 2016,   19:29