Obavijesti

Show

Komentari 72

Ron Hale tužio je milijunašicu: Sud će Borni Rajić uzeti sina?

Ron Hale tužio je milijunašicu: Sud će Borni Rajić uzeti sina?
2

Borna je prestala razgovarati s bivšim jer se nije držao dogovora o zajedničkoj brizi oko sina. Rafael ide u židovski vrtić i majka ga odgaja u skladu s očevim običajima

VIDEO

Kako stvari stoje, Borna je mogla reći dječaku da mu je tata mrtav ili da ga ne želi, a da on o tome ništa ne zna, rekao je prijatelj Izraelca Rona Halea (42). Dizajner tvrdi da mjesec dana nije vidio sina Rafaela (5). Bivši izvanbračni partner Borne Rajić (45) optužio ju je da je sina bez njegova pristanka odvela u Hrvatsku.

Bornini prijatelji tvrde da su problemi počeli u studenome jer tada Ron nije Rafaela vratio majci nakon trotjednog boravka u SAD-u. Izraelac je navodno još mjesec dana zadržao sina, bez majčina pristanka. Početkom jeseni tužio je Bornu na pariškom sudu i tražio skrbništvo nad Rafaelom. To je učinio u Parizu jer je dječak ondje rođen i obitelj je tamo stanovala. Francuski sud, kažu Bornini bliski prijatelji, donio je nepravomoćnu presudu da Rafael treba živjeti s ocem, no Borna se odluke ne pridržava. 

Kako nam je objasnila njezina odvjetnica Jasmina Biloš, presuda Borni nije službeno uručena, a milijunašica ne priznaje nadležnost francuskog pravosuđa jer je ona hrvatska državljanka. Kad će joj presudu uručiti, odvjetnica ne zna. Zbog toga, doznajemo, još nije ni predala žalbu na sudsku odluku.

Milijunašica se ne skriva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rafael je jako sretan što će živjeti s tatom, a sad ga nije vidio više od mjesec dana. Ron i Rafael su jako bliski i imaju super odnos - rekao nam je prijatelj Izraelca koji se nedavno preselio iz Francuske u SAD. Ron ne odustaje od pravne bitke s bivšom partnericom, zbog čega je preveo presudu na hrvatski kako bi mogao dokazati da je u pravu. Navodno je cijeli slučaj prijavio nadležnom centru za socijalnu skrb.

Izraelcu su odvjetnici savjetovali da pričeka da nadležne institucije u Hrvatskoj istraže njegov slučaj prije nego što javnosti iznese svoju stranu priče. No milijunašica ne skriva na društvenim mrežama da je sa sinom cijelo vrijeme u Zagrebu, a nikad nije skrivala ni njihovu adresu na kojoj trenutačno žive. Borna cijelu situaciju nije željela komentirati jer se slučajem bave njezini odvjetnici u Francuskoj i Hrvatskoj.

Bornin obračun s Ronom

- Pečeni praščić je bio slastan, nadam se da me gospodin X neće optužiti za antisemitizam - napisala je milijunašica na društvenoj mreži, a što misli o sukobu s bivšim partnerom, svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama.

- Neki ljudi znaju za moje bitke i dive se mojoj snazi. Zahvalna sam na tim bitkama jer sam nakon njih još jača - napisala je Rajić.

S njim sam prošla mukotrpan sudski proces u kojem je on tražio skrbništvo nad našim sinom. To mi je kao majci bilo jezivo. On je čovjek kojeg sam pet godina tetošila kao vlastito dijete. Na kraju je od mene pokušao izvući alimentaciju, rekla je nedavno milijunašica o Ronu Haleu.

Nakon što je 2012. godine prekinula petogodišnju vezu s izraelskim dizajnerom zbog novca, Borna se s ocem najmlađeg sina susrela na francuskom sudu koji je, tada, skrbništvo povjerio Rajićevoj. Ron je sina viđao jedan dan u tjednu i jedan vikend svaki drugi tjedan. Ron se mjesecima nije mogao pomiriti sa sudskom odlukom pa je krajem 2012. godine Bornu prijavio Interpolu jer je s Rafaelom otišla u Hrvatsku kako bi s obitelji proveli blagdane.

Ron me je iskorištavao

- Ne bih rekla da smo u pitomim odnosima. Nikad se formalno nisam udala za Rafaelova oca jer se on kao izraelski državljanin može oženiti isključivo u Izraelu pred rabinom. No bio je to odnos poput bračnog u svakom pogledu. Imao je on materijalnu korist, nedvojbeno, ali među nama je postojala fizička privlačnost i njegov odnos s djecom je bio sjajan. Post scriptum tog odnosa bio je za mene duboko razočaravajući - opisala je Borna život s bivšim partnerom u kojeg se zaljubila, kako je objasnila, zbog intenzivne strasti među njima.

Poslovni i privatni krah

Ona i Ron zajedno su vodili njezinu modnu kuću Borna Fils, koju je morala zatvoriti zbog financijske neisplativosti odjeće koju je dizajnirala.

- Smijala sam se židovskoj izreci ‘Nije dovoljno da oženiš curu iz iste države, grada i četvrti, nego neka bude iz iste ulice, a po mogućnosti i iz iste zgrade’. Buntovnica sam i vjerojatno ću u životu i dalje biti spremna prkositi određenim stereotipima, ali ne možemo zanemariti činjenicu da određene stare mudrosti imaju svoje mjesto. Nekad je potrebno da iz vlastitog iskustva spoznamo da su utemeljene - rekla je nakon prekida Borna. 

Smetalo ju je što Ron nije bio dovoljno samostalan ni ambiciozan. Ona mu je, tvrdi, financirala i dodatno obrazovanje tijekom njihove veze, a nakon što se preselio iz Francuske u SAD nije, tvrdi, radila probleme oko susreta oca i sina te zajedničkih duljih putovanja.

- Čak i kad je Ron otišao iz Francuske i započeo novi život u SAD-u, nikad nisam branila niti radila probleme oko njihovih susreta, premda je to često značilo da Rafael mora otputovati u Ameriku ili Izrael - rekla je Borna koja sina odgaja u skladu sa židovskim običajima i tradicijom.

- Rafael je obrezan i pohađa židovski vrtić u Zagrebu - objasnila je Zagrepčanka.

Milijuni nakon razvoda

Nakon što je razvodom od Luke Rajića (51) postala najbogatija razvedena Hrvatica, kojoj je navodno pripalo oko 40 milijuna eura, Borna i Luka zahladili su odnose. Luka se složio da dječaci žive s majkom, a njihov najmlađi sin Fran trenutačno se školuje u Ženevi u tamošnjem internatu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život