Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Russell se oprostio od Lustiga: 'Uvijek ćeš mi biti prijatelj...'

None Foto: YouTube/PIXSELL 8

Na preporuku majke Vilme kod mene je Branko debitirao na filmu, radio sam Kozaru, prisjetio se Veljko. Slavni redatelj bio je zadovoljan kako se Lustig snašao u organizacijskom djelu

Vijest o odlasku filmskog producenta Branka Lustiga rastužila je brojne prijatelje i kolege koji su mu na društvenim mrežama uputili posljednje zbogom. U emotivnoj objavi od njega se oprostio i Russell Crowe (55).

Foto: Press Asociation/Pixsell

- Upravo sam pročitao vijesti. Branko Lustig je preminuo. Kakav nevjerojatan život. Od horora drugog svjetskog rata do dva Oskara. Jednom mi je rekao: 'Često se ne slažemo, ali uvijek si mi bio prijatelj kada te trebam.' Da. Mnogo ljubavi, Branko. Uvijek tvoj prijatelj - napisao je glumac.
 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Russell i Branko su se na snimanju filma Gladijator stalno svađali, ako je suditi po knjizi novinarke Nicole LaPorte u kojoj je opisan njihov odnos. Navodno je razlog bio taj što je glumac htio da se povisi honorar njegovim asistentima. Osim toga, u knjizi piše i kako je Russell nazvao našeg Oscarovca u tri ujutro i prijetio mu da će ga ubiti, a Lustig je onda zvao redatelja i rekao mu je da će otići sa snimanja filma jer mu Russell prijeti da će ga 'ubiti golim rukama'.

Od Branka se oprostio i hrvatski političar, aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić (39).

- Napustio nas je još jedan velikan, naš Oskarovac Branko Lustig. Čovjek koji je svojom životnom pričom, svojim neumornim duhom i jedinstvenim pristupom životu ostavio neizbrisiv trag, kao umjetnik i kao čovjek. Iskrena sućut obitelji i prijateljima - izjavio je.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Najljepše riječi uputio mu je i dugogodišnji prijatelj i kolega Miljenko Brlečić (69). 

- Bili smo jako dobri i mnogo sam ga cijenio. On je bez obzira na veličinu ili nagrade bio brilijantan. Mlad sam počeo raditi s njim na raznim serijama. Bio je vrhunski komentator i nema toga što nije znao kada je riječ o filmu. Kada bi se skupila ekipa on je bio taj koji je raspolagao s najviše podataka. Pamtit ću ga kao velikog čovjeka i vrhunskog filmskog radnika - rekao nam je kazališni glumac Miljenko. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nedostajat će i filmskom redatelju Veljku Bulajiću (91).

Na preporuku majke Vilme kod mene je Branko debitirao na filmu, radio sam Kozaru, prisjetio se Veljko. Slavni redatelj bio je zadovoljan kako se Lustig snašao u organizacijskom djelu, a dao mu je i jednu ulogu. Igrao je ranjenog Nijemca.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Bio je izuzetno vrijedan i odgovoran za sve što je preuzeo raditi. Time je produžio našu suradnju na sljedeća moja četiri filma. Bio je od asistenta do direktora filma. Bio je već tada jako cijenjen u kinematografiji, a briljantnu je karijeru napravio u Americi. Postali smo trajni i odlični prijatelji - otkrio je Bulajić. Prisjetio se i njihovog posljednjeg razgovora.

- Bio je to više pokušaj razgovora. Bio je jako loše, nije mogao pričati. Osjetio sam da je to naš posljednji razgovor.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

Komentari (54)
  • Gospodin Lustig je zaslužio puno više počasti nego što mu Hrvatska odaje, mi ne cijenimo svoje velikane.

    14. 11. 2019,   20:21
  • gledao sam gladijator valjda stotinu puta i jos cu.... najbolja scena svih vremena mi je kad se russell okrene i skine masku i izgovori- ""Moje ime je Maximus Decimus Meridius, komandir Sjevernih armija, general Felix legije, odani sluga istinskog imperatoru, Marcus Aurelius-u. Otac ubijenog sina, suprug ubijene supruge. I dobiću svoju osvetu, u ovom životu ili slijedećem."...

    14. 11. 2019,   20:31
  • Ovo je uistinu bio veliki čovjek, počivao u miru!

    14. 11. 2019,   20:21