Obavijesti

Show

Komentari 35

Sahranili su Glogovca: Njegov otac i sin predvodili su obred

Sahranili su Glogovca: Njegov otac i sin predvodili su obred
11

Komemoracija je bila u Jugoslavenskom dramskom kazalištu, uz prisustvo obitelji, prijatelja i kolega, a završena je velikim aplauzom i suzama svih prisutnih, piše srpski Kurir

VIDEO

Sprovod srpskog glumca Nebojše Glogovca, počeo je opijelom, pravoslavnim crkvenim obredom, danas u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:17

Sahranili su ga pored glumca Milorada Mandića Mande, a u istom redu nalaze se i grobovi glumaca Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića, piše srpski Kurir

Glogovac je šetao s kćerkicom i ispijao duge kave s prijateljima
Glogovac je šetao  s kćerkicom i ispijao duge kave s prijateljima

- Dragi moj, otišao si mlađi nego ikad i ostalo mi je da molimo gospoda da ti nađe tihi kutak u kome ćeš dosanjati svoj san. Zbogom Nebojša Glogovac - oprostio se od glumca redatelj Dejan Mijač

23
| Foto: Zoran Ilić

Otac Nebojše Glogovca, svećenik Milovan Glogovac, služio je opijelo, dok je glumčev sin nosio križ. Neutješna je bila njegova nevjenčana supruga, bivša televizijska voditeljica Milica Šćepanović.

Stotine ljudi okupilo se na Novom groblju, pola sata prije sprovoda, kako bi izjavili sućut obitelji i odali počast glumcu.

Glogovac i njegova Milica: Radi nje je promijenio način života
Glogovac i njegova Milica: Radi nje je promijenio način života

Komemoracija je bila u Jugoslavenskom dramskom kazalištu, uz prisustvo obitelji, prijatelja i kolega, a završen je velikim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Među prvima stigli su filmski redatelj Emir Kusturica, pjevač Sergej Ćetković, glumci Aleksandar Srećković Kubura, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić i brojni drugi. 

Glogovac je preminuo u petak u 49. godini u beogradskom Institutu za onkologiju. Krajem siječnja završio je na hitnom liječenju u Kliničkom centru Srbija zbog zdravstvenog problema s plućima. Srbijanski mediji pisali su da je Glogovac teško bolestan te da su uz njega cijelo vrijeme kao potpora obitelj i najbliži prijatelji. 

Jedan od najboljih srpskih glumaca tumačio je glavnu ulogu u hrvatskom filmu 'Ustav Republike Hrvatske' Rajka Grlića. Utjelovio je umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit. 

- Nebojšu ću pamtiti kao vrlo rijetku biljku. Kao nekoga tko je bio miran, mudar, krajnje jednostavan i istovremeno zajebano kompliciran čovjek. To ga je i činilo velikim glumcem. Nije tu bilo neke posebne tehnike ni škole igranja. Kod njega su i život i gluma izlazili iz njegove ljudskosti, iz unutrašnje osjetljivosti i vanjske čvrstoće iz te kontradikcije koja pokreće prave glumce. Imao sam veliku sreću i čast što sam s njim mogao raditi, uživati u zajedničkoj igri. Strašno će mi nedostajati - rekao nam je redatelj Grlić. 

''Glogi je imao snažan karakter, odbio je čak i Angelinu Jolie''
''Glogi je imao snažan karakter, odbio je čak i Angelinu Jolie''

Glogovac je imao zapažene uloge i u filmovima 'Do koske', 'Spasitelj', 'Bure baruta', 'Nebeska udica', 'Munje', 'Bumerang', 'T.T.Sindrom', 'Kad porastem biću kengur', 'Žena sa slomljenim nosom' i brojnim drugim. 

Na svoj dvadeset osmi rođendan, 1997., glumac se oženio s djevojkom Minom. Suprugu je upoznao u jednoj diskoteci, koja ga je, kako je sam rekao, već na prvu loptu osvojila svojim osmijehom. Već naredne godine se po prvi put ostvario u ulozi oca, kada je njegova supruga Mina donijela na svijet sina Gavrila, a dvoje godine kasnije rođen je i Miloša. Par se 2014. razveo.

S Milicom Šćepanović prošle je godine dobio kćer Sunčicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...