Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šajeta je proživio četiri godine pakla zbog duga od 350.000 kn

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

NIJE PLAĆAO DOPRINOSE Šajeti su računi 12 mjeseci bili u blokadi i postao je ‘doktor’ za izbjegavanje ovrha. Obitelj nije opterećivao, ali pomogli su mu roditelji

Precijenio sam svoje mogućnosti i živio iznad njih. Jedva sam se izvukao iz nevolja i rasterećen od Porezne uprave ušao sam u Novu godinu, rekao nam je  Dražen Turina Šajeta (43). 

Istarski pjevač proživio je, kaže, četiri godine pakla jer je za zdravstveno i mirovinsko bio dužan 250.000 kuna. S kamatama se dug popeo na 350.000. 

- Živio sam kao pijani milijarder. Kad više nisam mogao plaćati obveze, počeo sam paziti na svaku kunu. Prvo sam se odrekao vina, potom i drugih nepotrebnih stvari - kaže.

Šajeta dugovima nije opterečivao obitelj. No kad su mu blokirali račun, pomagali su mu roditelji. Godinu dana živio je s blokiranim računima.

- Postao sam stručnjak za izbjegavanje svih ovrha, isključenja, to sam doktorirao. Živim na selu i svi se poznajemo. Zato mi ljudi iz HEP-a nisu imali srca isključiti struju - rekao je.

Sve što je zaradio stavljao bi sa strane, no činilo mu se da će, unatoč štednji, potonuti. Zato je potražio pomoć financijskih savjetnika. Spasile su ga knjigovođe koji su ga uputili na porezne olakšice za koje nije ni znao da na njih ima pravo. Štedio je na svakom koraku.  

- Puno sam radio, pristajao i na najjeftinije gaže od 500 kuna. Nažalost, naš sustav je takav da si izlazak iz krize mogu priuštiti samo najveće rock zvijezde. Samo oni koji imaju novca sa strane mogu bezbolno pokrpati dugove. Ostale sustav pokopa. Smatram se sretnikom koji je radom i poštenjem to riješio - kaže Šajeta.

Komentari (20)
  • trebao si pozvati Stipu i ekipu da vidiš kak dugovi idu u zastaru :))

    8. 1. 2016,   14:08
  • Bar si živio kao kralj, drugi plačaju dugove da bi i dalje bili sirotinja.

    8. 1. 2016,   15:02
  • čudno pa neznam njegovu ni jednu pjesmu,osim one kako mu je tata upoznao mamu i njega napravio

    8. 1. 2016,   17:47