Obavijesti

Show

Komentari 59

Sanitarna zatvorila Oliverovu mesnicu, našli plijesan i izmet

Sanitarna zatvorila Oliverovu mesnicu, našli plijesan i izmet
5

Iz Jamiejeva tima poručuju da je plijesan na mesu normalna zbog načina sušenja. Inspektori su našli i meso kojem je istekao rok trajnosti, no svejedno se prodavalo

VIDEO

Mesnicu Barbecoa otvorio je 2010. u sklopu istoimenog restorana pokraj katedrale St. Paul u Londonu. Jamie Oliver (38) restoran je otvorio s američkim kuharom Adamom Perryjem Langom. Na internetskoj stranici hvale se da su najbolji restoran u gradu te da poslužuju samo najfinije i svježe meso koje im je dostupno iz mesnice u sklopu restorana. 

Nakon što je ekskluzivnu mesnicu pregledala inspekcija, ispostavilo se da stvari i nisu baš tako sjajne kako ih Jamie i Adam opisuju. Štoviše, sanitarna inspekcija mesnicu je ocijenila najnižom mogućom ocjenom - proglasili su je opasnom po zdravlje i život. Jamie je zbog toga morao zatvoriti mesnicu. 

Plijesan i mišji izmet na mesu

Na skupocjenoj govedini i svinjetini iz uvoza inspektori su našli plijesni. Meso u mesnici drže u zamrzivačima u podrumu iako tvrde da prodaju samo svježe namirnice. Na mesoreznicama i strojevima za vakuumiranje mesa također su bili slojevi plijesni i, što je još šokantnije, ostaci mišjeg izmeta. 

Inspektori su našli smrznutu piletinu, a na paketima je rok trajnosti mesa bio produžen - na stari su jednostavno stavili naljepnicu s novim datumom i meso ubacili natrag u zamrzivač. 

Iz Oliverova tima za odnose s javnošću tvrde da je plijesan na mesu normalna stvar i da to svaki profesionalni mesar zna. Stvorila se, dodaju, zbog posebne obrade i sušenja mesa. Mesnica je ubrzo ponovno otvorena i, kako tvrde iz Oliverova tima, popravili su sve nedostatke. 

Ovo nije prvi put da Jamie ima problema sa sanitarnom inspekcijom

U svibnju 2013. morao je platiti oko 160.000 kuna kazne zbog nehigijenskih uvjeta u svom restoranu u Portsmouthu. Godinu dana prije toga osoblje njegovog restorana u Edinburghu snimljeno je kako se smije mišu kojeg su pronašli u restoranskoj kuhinji. Glodavac je uginuo i oni su ga ostavili tamo.

U Jamiejevom restoranu u Leedsu također su pronađene namirnice kojima je istekao rok trajanja, a uredno su ih posluživali gostima, inspekcija je i neke djelatnike ocijenila kao neuredne... sve u svemu, ako je suditi po nalazima inspekcije, Jamie u svojim restoranima poslužuje sve samo ne ono što govori da nudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin