Obavijesti

Show

Komentari 15

Saten i šljokice bili su glavni dodatak na ludom disco podiju

Saten i šljokice bili su glavni dodatak na ludom disco podiju

Žene nisu bile jedine koje su nosile sjajne, nametljive tkanine. I muškarci su nosili odjeću od spandexa i lycre radi oblikovanja tijela te kako bi reflektirali svjetlost i bolje izgledali dok plešu

VIDEO

Disco je bio način pokazivanja da si moderan. Futurizam je bio glavni element disco scene. Dizajn klubova morao je biti po najnovijoj modi, sve je bilo u sintetičkom poliesteru. Disco kugle visile su posvuda, osvjetljavajući podij u raznim bojama dok je treštala glasna muzika. DJ je bio u središtu rituala plesne kulture. Dobar DJ osjetio je raspoloženje plesača i birao ploče u skladu s njihovom energijom. 

Disco je omogućio slobodu izražavanja na plesnom podiju. Nije bilo pravila. Svi su bili jednaki.  Zato je i privukao mase, iako je počeo kao underground pokret američkih homoseksualaca. Disco plesači bili su kritizirani zbog svoje potjere za površnim užicima i zadovoljavanju strasti, ali sedamdesete su bile vrijeme tolerancije i prihvaćanja drugih više od desetljeća koja su slijedila. 

Disco kugla pomagala je da svi izgledaju bolje

Disco moda često je naglašavala seksualnost, na podiju i izvan njega. Žene nisu bile jedine koje su nosile sjajne, nametljive tkanine. I muškarci su nosili odjeću od spandexa i lycre radi oblikovanja tijela. Saten i šljokice bili su važni dodatak kako bi reflektirali svjetlost i bolje izgledali dok plešu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trapezice su bile popularne među ženama i muškarcima. Košulje su, kao i sve ostalo, morale biti sjajnih boja i otkopčane. Trajna ostavština sedemdesetih su cipele platforme. Uglavnom su ih nosile žene, ali i modno osvješteni muškarci tog vremena.
Ogromni šeširi i naočale, puno blještavnog nakita koji je krasio oba spola znak su tog razdoblja. John Travolta je imao veliki utjecaj na muškarce nakon hita 'Groznica subotnje večeri'. Njegovo bijelo poliestersko odijelo s odgovarajućim prslukom, blještavim hlačama i širokom kragnom, postalo je inspiracija za sve disco 'pratitelje'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čupavac na volanu i kockice na retrovizoru ukrašavali su aute
DOBRA STARA VREMENA

Čupavac na volanu i kockice na retrovizoru ukrašavali su aute

Masažne kuglice preko vozačevog naslona, stražnji 'prozorski otvori' koji su izgledali kao grilje i presvlake za sjedala od velura ili janjećeg ili ovčjeg krzna bili su načina ukrašavanja svog 'ljubimca'

Seks simboli koji su golicali maštu i desetljećima poslije
LASKAVA TITULA

Seks simboli koji su golicali maštu i desetljećima poslije

Pojam ljepote se mijenja, ali ima nekih frajera i ljepotica za koje i danas možemo reći da golicaju maštu novih generacija. Idemo napraviti malo putovanje u prošlost i prisjetiti se tko je tada nosio laskavu titulu
Od afro frizura do sapuna, gelova i lakova za kosu
IZRAZ VREMENA

Od afro frizura do sapuna, gelova i lakova za kosu

Frizure sedamdesetih bile su pod utjecajem hipija, a osamdesete su izbacile sve sve iz prošlog desetljeća i iznjedriti nove 'funky' moderne frizure. Era 1980-ih je primjer kako moda i frizura mogu biti veći!