Obavijesti

Show

Komentari 3

Saudijci su kupili kuću Jackie Kennedy za 271 milijun kuna

Saudijci su kupili kuću Jackie Kennedy za 271 milijun kuna
3

Kuću površine 2150 četvornih metara čini 9 spavaćih soba, 13 kupaonica, unutarnji i vanjski bazen, tenisko igralište i gimnastička dvorana. Od Washingtona je udaljena oko 13 kilometara

VIDEO

Suosnivač najveće svjetske medijske tvrtke AOL Steve Case (59) saudijskoj je vladi za 43 milijuna dolara (oko 271 milijun kuna) prodao kuću u kojoj je tinejdžerske godine provela jedna od najpopularnijih američkih prvih dama, Jacqueline Bouvier Kennedy, piše Daily Mail. 

Case je prodao kuću smještenu u Merrywoodu u Sjevernoj Virginiji u koju se Jacqueline doselila kao dvanaestogodišnjakinja nakon što se njezina majka preudala za nasljednika Standard Oila Hugha D. Auchinclossa mlađeg.

Case i njegova supruga Jean kuću na Chain Bridge Roadu, izgrađenu 1919. u georgijanskom stilu kupili su 2005. godine za 24,5 milijuna dolara (oko 154 milijuna kuna). Riječ je o najskupljoj prodaji kuće u povijesti Washingtona D.C. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po riječima glasnogovornice saudijske vlade, oni je planiraju koristiti kao rezidenciju za članove visokih saudijskih izaslanstva koji će dolaziti u posjet Sjedinjenim Državama. 

148307289

- Saudijska vlada svjesna je povijesne vrijednosti kuće u Merrywoodu te osjeća golemo poštovanje prema tome mjestu značajnom za američku povijest - stoji u priopćenju. 

Kuću površine 2150 četvornih metara čini 9 spavaćih soba, 13 kupaonica, unutarnji i vanjski bazen, tenisko igralište i gimnastička dvorana. Od Washingtona je udaljena oko 13 kilometara i smještena je uz samu rijeku Potomac. U sklopu imanja nalazi se i kuća za poslugu te garaža za četiri automobila. 

- Uživali smo živjeti u Merryowoodu posljednjih 13 godina i nadamo se da će novi vlasnik znati cijeniti ovaj dom u istoj mjeri u kojoj smo ga cijenili mi - objavio je u priopćenju bračni par Case. Jackie je rođena 28. srpnja 1929. godine u New Yorku u imućnoj obitelji francuskih korijena. Otac John Vernou Bouvier, po pričama nekih bio je uspješan burzovni mešetar.

John F. Kennedy with Jacqueline and Caroline, at Hyannis Port, August 1959.

Drugi tvrde da je bio nasilni alkoholičar koji je obitelj financijski uništio lošim investicijama, zbog čega ga je Jackiena majka napustila kad je buduća prva dama imala 11 godina. Jackie je u kući u Merrywoodu provela dvije vrlo lijepe godine do odlaska u srednju školu u Connecticutu. 

- Oduvijek sam voljela Merrywood, ondje je bilo tako mirno... rijeka i prelijepi brežuljci - zapisala je Jackie 1944.

VIDI OVO: Bizarni seksualni običaji diljem svijeta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.