Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sedamdeseti rođendan jedne od najvećih glumica u povijesti

None Foto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL 6

Jedna od ikona Hollywooda, Meryl Streep, danas slavi svoj sedamdeseti rođendan. U bogatoj karijeri zaradila je devetnaest nominacija za filmsku nagradu Oscar od koji je osvojila tri

Glumica Meryl Streep danas će proslaviti 70. rođendan. Ova višestruko nagrađivana glumica za prestižnu filmsku nagradu Oscar nominirana je čak 19 puta, a osvojila ga je čak tri puta.

Foto: Niko Tavernise

Streep je rođena 1949. godine u New Jerseyju, a odrasla je s roditeljima i dvojicom braće. Odrasla je u Bernardsvilleu, a školovala se na Vassaru i Yaleu.

U svom prvom filmu 'Julia' (1977.) igrala je sporednu ulogu, no već je u svom idućem filmu, 'Lovac na jelene' (1978.) zaradila svoju prvu nominaciju za Oscara. Već iduće godine u filmu 'Kramer protiv Kramera' osvojila je 'zlatni kipić' za najbolju sporednu ulogu. Krunom njene bogate karijere mnogi smatraju ulogu u filmu 'Sofijin izbor' (1982.) kada je dobila nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu. 1978. postala je vlasnica nagrade Emmy za mini-seriju 'Holokaust'.

84th Academy Awards - Arrival | Autor: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL Foto: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL

Na audiciji za snimanje filma King Kong bila je odbijena zbog nedovoljno atraktivnog izgleda.

- Producent je pitao svog sina na talijanskom 'Zbog čega si mi doveo ovu ružnu curu?', a ja sam mu na talijanskom odgovorila 'Oprostite što nisam dovoljno lijepa da glumim u 'King Kongu' - ispričala je.

Foto: IMDB

U osamdesetima Streep se pojavila u mnogo filmova od kojih su najpoznatiji: 'Žena francuskog poručnika', 'Moja Afrika', 'Plač u tami' i 'She-Devil'.

U idućem desetljeću pojavila se u filmovima 'Postcards from the Edge', 'Smrt joj dobro pristaje' i 'Marvinova soba', a njena najzapaženija uloga 90-ih svakako je uloga Francesce u filmu Clinta Eastwooda, 'Mostovi okruga Madison'.

Streep se 2002. godine pojavila u filmu 'Adaptacija', 2008. predstavljala je lik Donne u mjuziklu 'Mamma Mia!', a već 2012. godine dobila je Oscara za ulogu Margaret Tacher u filmu 'Željezna lady'.

The 90th Academy Awards - Arrivals - Los Angeles | Autor: Galaxy/Press Association/PIXSELL Foto: Galaxy/Press Association/PIXSELL

Meryl Streep petnaest puta nominirana je za Oscara za najbolju glavnu ulogu, a među rijetkima je koji su ih dobili tri. Osim toga, ona je osvojila nevjerojatnih osam Zlatnih globusa, a za isti je nominirana čak 28 puta.

Foto: Denis Gascic

Glumica je bila zaručena za glumca Johna Cazalea, sve do njegove smrti, a 1978. udala se za kipara Dona Gummera s kojim ima četvero djece.

NAJGORI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi nikako ne idu skupa

Komentari (31)
  • Užasno precijenjena. Ona je hollywood, drži sve konce. Nema s kojim muškarcem nije bila, nema gdje nije pustila korijenje. Da se pojavi u filmu gdje će samo ispustit vjetar dobila bi nominaciju za oscara. Kao i još gore precijenjena jennifer lawrence koja je radila neke radnje s weinsteinom da bi si osigurala nominacije i nagrade, a kasnije ga je licemjerno zanijekala. Sve je to jedna mreža i za mene oscari imaju sve manje značenje

    22. 6. 2019,   10:51
  • Žena koja je apsolutna vladarica hollywooda i zna za sve nastranosti koje se tamo događaju, ali iskoči samo na trumpa. Silovatelju i pedofilu romanu polanskom se recimo ustane i aplaudira. Svo licemjerje hollywooda je utjelovljeno u njoj.

    22. 6. 2019,   10:55
  • Jel to ona koja podržava silovatelje i smatra da je pedofilija seksualna orjentacija

    22. 6. 2019,   12:53