Obavijesti

Show

Komentari 5

Selena Gomez: Zbog lupusa sam morala na kemoterapiju

Selena Gomez: Zbog lupusa sam morala na kemoterapiju
9

Kad je krajem 2013. godine otkazala nastupe i poručila obožavateljima da joj je potreban odmor, mnogi su pomislili da je bila na rehabilitaciji zbog raznih ovisnosti

VIDEO

Iako se zadnje dvije godine samo nagađalo da Selena Gomez (23) boluje od lupusa, autoimune bolesti kod koje dolazi do stvaranja antitijela usmjerenih protiv vlastitih stanica, pjevačica je po prvi put potvrdila šuškanja. 

U intervjuu za najnovije izdanje časopisa Billboard, Selena je ispričala kako se podvrgnula i kemoterapiji kako bi ublažila simptome bolesti.

- To je bio razlog moje pauze i otkazivanja koncerata krajem 2013. godine. Mogla sam imati moždani udar - objasnila je Selena zašto tada nije odradila zakazane koncerte u Aziji i Australiji tijekom svoje turneje. 

Tada se šuškalo da je na rehabilitaciji zbog raznih ovisnosti i emocionalnih problema koje je imala zbog turbulentne veze s Justinom Bieberom (21).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Twitter

- Tada sam svima htjela reći da nemaju pojma i da odlazim na kemoterapiju. Odlučila sam se sakriti od svih dok se opet nisam počela osjećati samopouzdano i sigurno u svojoj koži - objasnila je pjevačica.

Lupus može zahvatiti kožu, zglobove, pluća, bubrege, živčani sustav te ima aktivne i mirne faze. Smatra se da u nastanku bolesti ulogu imaju nasljedni i vanjski faktori. Obično nastupa postepeno i zbog vrlo različitih simptoma često je potrebno dugo da se dijagnosticira. Očituje se mnoštvom znakova, najčešće na koži, zglobovima i trbušnim organima. 

Selena je priznala i da su je brojni zlobni komentari u to vrijeme povrijedili. 

- Ja sam bila tako dobra prema svima, a drugi su bili zli prema meni. Radim od svoje 7. godine, a od 17. sam UNICEF-ova ambasadorica. Bilo je tako razočaravajuće postati dio tabloidnih priča - rekla je. 

Pjevačica će uskoro izdati drugi album, a kaže da ju upravo zloba drugih motivira da bude još bolja u svemu što radi. 

Selena nije jedina među slavnima koja se morala suočiti s ovom bolesti. Lupus je dijagnosticiran i pjevačici Toni Braxton, bivšem suprugu Mariah Carey, Nicku Cannonu, pjevaču Sealu, pjevačici Lady GaGi, ali i preminulom Michaelu Jacksonu. 

Zvijezde koje boluju od lupusa

Lady GaGa (29) je 2010. godine otkrila da je lupus dio njezine obitelji. Iako tada nije pokazivala znakove bolesti, testirala se i rezultat je bio pozitivan. Izjavila je kako nije bolesna, ali da jako mora paziti na sebe i svoje zdravlje. Testu se podvrgnula jer je naglo gubila težinu i često se znala onesvijestiti na koncertima, a nekoliko puta ih je i otkazala. 

Nicku Cannonu (35), bivšem suprugu Mariah Carey, 2012. godine zatajili su bubrezi što je uzrokovao lupus. Nick je jednom prilikom rekao kako se uspijeva boriti protiv te bolesti jer je borac i jer razmišlja pozitivno. 

Preminulom kralju popa, Michaelu Jacksonu, lupus je dijagnosticiran 1986. godine. Upravo zbog te bolesti često je nosio sunčane naočale, šalove i šešire kojima se skrivao od sunca. 

Toni Braxton (48) o borbi s lupusom progovorila je prije pet godina, a u prosincu 2012. hospitalizirana je jer joj je pao imunološki sustav. 

Ožiljci na licu glazbenika Seala (52) također su posljedica vrste lupusa koji utječe na kožu i vlasište. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje