Obavijesti

Show

Komentari 102

Serenina karikatura je šokirala: 'Ovo je seksizam i rasizam...'

Serenina karikatura je šokirala: 'Ovo je seksizam i rasizam...'
8

NAKON SKANDALOZNOG MEČA Na karikaturi Williams skače po teniskom reketu i sudac pita Naomi: 'Nisi li ju mogla jednostavno pustiti da pobijedi'...

VIDEO

Serena Williams (36) šokirala je svijet svojim ponašanjem u finalu ženskog US Opena u New Yorku protiv Naomi Osake (20). Tenisačica je vikala na suca koji joj je uzeo poen jer joj je trener pokazivao čudne signale i dobila je opomenu zbog 'coachinga'. Iako je njezin trener Patrick Mouratoglou priznao da je pogriješio, Serena je tvrdila da nikad nije varala. 

FILE PHOTO: Serena Williams of the United States yells at chair umpire Carlos Ramos on day thirteen of the 2018 U.S. Open tennis tournament in New York

Japanka Naomi se ispričavala jer je pobijedila i publika joj je zviždala dok je primala pehar, a potom se mlada tenisačica i rasplakala. Svjetski mediji ne prestaju pisati o Sereninom ponašanju koje je uništilo Osakin uspjeh, a australske novine Herald Sun su objavile njezinu karikaturu. 

Herald Sun Responds to Serena Williams Cartoon, Adelaide, Australia - 12 Sep 2018

Na njoj je Williams koja skače po teniskom reketu i sudac pita Naomi: 'Nisi li ju mogla jednostavno pustiti da pobijedi', a mnogi su komentirali kako je crtež rasistički i seksistički. 

- Naglasak karikature je na sramotnom Sereninom ponašanju u finalu. Velika prvakinja razočarala je svojim ponašanjem i to su svi vidjeli - objasnili su iz Herald Suna. Autor karikature Mark Knight se također branio, a otkrio je kako je dobio prijetnje smrću. 

FILE PHOTO: Naomi Osaka of Japan cries as Serena Williams of the USA comforts her in New York

- Svijet je poludio. Karikatura je o lošem ponašanju. Nema nikakve veze s rasom. Nacrtao sam je u ponedjeljak navečer, vidio sam najbolju tenisačicu svijeta kako se ponaša kao dijete. Ona je moćna figura, jake građe. Žao mi je da se toliko iskrivilo na društvenim mrežama - ispričao je Knight. Njegovu karikaturu je kritizirala i spisateljica J. K Rowling (53) koja je poznata po knjigama o čarobnjaku Harry Potteru.

FILE PHOTO: Serena Williams of the USA argues with chair umpire in New York

Istaknula je kako su umanjili jednu od najboljih živućih sportašica na svijetu koristeći rasizam i seksizam, a drugu su pretvorili u bezlični rekvizit. 

VIDI OVO! Sve se vidi: 13 najboljih dekoltea Hollywooda!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...