Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Seth Rogen: Ne želimo 'čiste' filmove, dajte dam da psujemo

None Foto: Twitter/Screenshot 2

Cenzuriranje filmova je stara pojava, ali Sony Pictures je odlučio otići i korak dalje. Njihov plan je da iz filmova Setha Rogena maknu baš sve što je 'zločesto'. Što će onda ostati?

Sony Pictures Home Entertainment pokrenuo je inicijativu nazvanu Clean Version, ili prevedeno na hrvatski - Čista verzija. U pitanju je projekt unutar kojeg će Sony filmovima ukloniti psovanje, 'zločestoće' i sve ostalo što filmove čini zabavnim da bi dobili filmove prikladne za publiku svih uzrasta.

Tako će pod krvničku sjekiru pasti i prva Spider-Man trilogija, kao i posljednja dva 'Amazing Spider-Mana', i mnogi drugi. Veliki broj filmova koji će potpasti pod ovakvu cenzuru snimio je Seth Rogen, čiji filmski studio se u stvari nalazi unutar Sonyjevog studija u Hollywoodu.

Glumcu se ovakvo ponašanje nimalo nije svidjelo, pa je o tome i pisao na Twitteru.

Po najavi iz Sonyja, 'Čiste verzije' neće biti cenzurirane samo zvučno, već će iz njih biti uklonjeno nasilje, bilo koja psovka, naznake seksa te sav sadržaj koji je prikladan za odrasle.

U videu kojeg vam donosimo možete vidjeti kako izgleda uškopljena verzija filmova, koje Sony namjerava distribuirati.

- Ne volim niti jednu razvodnjenu verziju filma, tako su loše napravljene da nikako ne sliče originalnom filmu. Ono što mene zabrinjava jest da bi ove verzije mogle biti napravljene dovoljno dobro tako da ih se ne razlikuje od originala - zabrinuto je izjavio Rogen.

Uz to, glumac je u tvitu izjavio kako ne vjeruje da će s njegovim filmovima uspjeti napraviti takvo što, jer ne bi ostalo ništa od filma. Kako će projekt u stvari proći kod publike, koja odlučuje svojim novce, pokazat će vrijeme.

Komentari (3)
  • Apsolutno idiotizam. Filmove na kojima su masno zaradili koji su ionako PG-13 još žele sasjeć?!

    13. 6. 2017,   13:37
  • Big Lebowski 😁

    13. 6. 2017,   20:05
  • Legenda.

    13. 6. 2017,   22:37