Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Severina: 'Nitko mi nije rekao da je Mani umrla, tužna sam'

None Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL 5

Ali ona bi bila ponosna da me vidi sad na bini, voljela me gledati na probama. I zato ovaj koncert posvećujem dvjema ženama, mojoj Mani i teti Lepoj Smoji, kaže Severina koja trenutačno priprema koncert u Splitu

Vijest o smrti spisateljice Mani Gotovac zatekla je njezinu prijateljicu i suradnicu Severinu (47) na probi za veliki splitski koncert 16. studenog, kojim započinje njezina turneja 'Magic Tour'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zatečena sam, imamo probu u Splitu i nitko mi nije htio reći. Odlaskom dragih ljudi čovjek se blokira, nemam suza, one će me već stići kad se najmanje budem nadala. Sjedim u Areni i tupo gledam u ovu binu i prisjećam se njezina lika. Kako je ona voljela život, kazalište, ljude punim srcem. Nije ništa radila napola, sve sto na sat - rekla je Severina za Dnevnik.hr

Foto: Jadran Babić/Cropix

Kako kaže pjevačica, Mani joj je bila vjetar u leđa u jednom periodu života. Vjerovala je u nju i bila joj je 'kazališna mama'. 

SPISATELJICA I DRAMATURGINJA Legendarna Mani Gotovac (80) preminula nakon teške bolesti

- Lucidna, pametna, duhovita, dobar prijatelj i odlično je kuhala. Tužna sam, jako sam tužna jer je Hrvatska izgubila jednu veliku žensku silu, a ja svoju Mani. Ali ona bi bila ponosna da me vidi sad na bini, voljela me gledati na probama. I zato ovaj koncert posvećujem dvjema ženama koje su imale nevjerojatnu silu pokrenuti stvari, koje su bile svoje bez obzira što misli svijet - mojoj Mani i mojoj teti Lepoj Smoji. I mom Tomažu Panduru. Hvala ti Mani, volim te - ispričala je Severina. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Mani je Severini dodijelila kazališnu ulogu barunice Castelli u riječkom HNK. 

Komentari (44)
  • Zato kaj valjda nisi nikome bitna.

    13. 11. 2019,   15:39
  • Nisu te hteli dekoncentrirati dok si spremala pljuvačine po ravnateljici škole koju ti pohađa sin.

    13. 11. 2019,   15:53
  • a koji si ti k... da se tebi nešto prenosi. u pm

    13. 11. 2019,   15:53