Obavijesti

Show

Komentari 4

Shrvala ju smrt majke, krenula u prosvjede i završila u zatvoru

Shrvala ju smrt majke, krenula u prosvjede i završila u zatvoru
10

Od kada su u sedamdesetima u medijima izašle njezine fotografije na kojima protestira protiv Vijetnamskog rata, glumica i fitness-trenerica ne prestaje javno podržavati pokrete u koje vjeruje pa makar je uhitila policija

VIDEO

Glumica, aktivistica i fitness-trenerica, Jane Fonda slavi 82. rođendan, a većinu svoje karijere provela je na prosvjedima.

EMA Honors Benefit Gala 2018 in Los Angeles

Od kada su u sedamdesetima u medijima izašle njezine fotografije na kojima protestira protiv Vijetnamskog rata, Jane ne prestaje javno podržavati pokrete u koje vjeruje.

Njezina 'Hanoi Jane faza', kako su je tada nazvali, izazvala je bojne kontroverze, glumicu su optuživali da je antipatriot i da mrzi sve američko. Zbog svega joj je često patila i karijera. Ipak, dobitnica dvaju Oscara.

Opasni po život: Banfić i Brena izvadile silikone zbog zdravlja
Opasni po život: Banfić i Brena izvadile silikone zbog zdravlja

Otkrila je kako je trenutak koji ju je najviše obilježio - samoubojstvo njezine majke, koje se dogodilo kada je imala samo 12 godina.
U HBO-ovu dokumentarcu (Jane Fonda u pet činova', zvijezda serije 'Grace i Frankie' otvorila se o odrastanju s majkom koja je patila od bipolarnog poremećaja i kako je s vremenom naučila razumjeti je i oprostiti joj.

- Ako imate roditelja koji nije sposoban pojaviti se, koji nije sposoban vratiti ljubav, to ima velik utjecaj na ne??iju samosvijest. Kao dijete uvijek mislite da ste vi nešto pogrešno napravili, dijete ne razumije da odrasla osoba može biti u krivu jer su ovisni o toj odrasloj osobi u preživljavanju - kazala je Jane.

Posljednje u nizu uhićenja Janice je krajem listopada zbog prosvjedovanja protiv klimatskih promjena ispred Kongresa u Washingtonu. To je bio treći put da je glumica privedena zbog toga što je s još nekolicinom aktivista ukazivala na problem klimatskih promjena.

Reuters/Pixsell

Da joj je zaista stalo do toga dokazala je kad se nedavno preselila iz svojega doma iz Los Angelesa u Washington na četiri mjeseca kako bi se priključila pokretu protiv klimatskih promjena. Inspirirana je mladom švedskom aktivisticom Gretom Thunberg i Randallom Robisonom, odvjetnikom koji je prosvjedovao ispred zgrade južnoafričkog veleposlanstva 1980-ih da se zaustavi aparthejd. Ne boji se ponovnog zatvaranja.

- Imam 82 godine, proživjela sam to i prije - rekla je u intervjuu i dodala:

- Mislim, ne mogu biti više napadnuta nego što već jesam. Pa što (Trump) može? Nemam što izgubiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje