Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Shrvani Liam u suzama se oprostio od svoje voljene

None Foto: AFP 18

Par trenutaka prije nego što su isključili aparate, Vaneesa je umirućoj kćeri otpjevala uspavanku. Shrvana se kasnije onesvijestila pokraj kreveta

Irski glumac nije mogao sakriti suze vrativši se kući bez preminule supruge Natashe. S njim su se iz bolnice vratile Natashina sestra Joely Richardson (44) i majka Vanessa Redgrave (72). Nekoliko trenutaka prije nego što će ugasiti aparate, koji su držali Natashu na životu, Vanessa joj je otpjevala uspavanku "Edelweiss".
- Nakon što su ugasili aparate, obitelj je zamolila za privatnost kako bi se oprostili. Bilo je to previše za Vanessu koja se onesvijestila, ali su joj odmah pružili pomoć - otkriva izvor blizak tugujućoj glumačkoj obitelji. Liam Neeson (56) je na ulasku u stan samo kratko kimnuo okupljenim obožavateljima koji su došli dati podršku.

PORUKE PODRŠKE IZ SVIJETA SLAVNIH
Mlada američka pjevačica i glumica Lindsay Lohan (22) glumila je s Natashom u remakeu filma "The Parent Trap" iz 1998. godine.
- Bila je predivna žena i glumica. Odnosila se prema meni kao da sam njezina kći - izjavila je Lindsay. Komičarka Joan Rivers (75) opisala je tragično preminulu kao prekrasnu osobu.
- Njih dvoje su izgledali tako sretno zajedno, tako odani jedno drugome. To je ono što mi najviše smeta.  To se nije trebalo dogoditi. Bili su prekrasan par - shrvana je Joan.
Demi Moore (46) u poruci je napisala kako moli za ožalošćene.
- Natasha je bila nezamjenjiva. Ne mogu se sjetiti nikoga tko je bio ljubazniji, pažljiviji i velikodušniji od nje - rekla je Mia Farrow (64). Britanski glumac Ralph Fiennes (46) glumio je s Natashom u dva filma. Kaže da je bila unikatna osoba. Legendarane glumice Meryl Streep i Lauren Bacall posjetile su Natashu u bolnici kako bi je pozdravile posljednji put.DIRLJIVO PISMO MAJKE VANESSE REDGRAVE
Prije dvije godine objavljeno je dirljivo pismo koje je Vanessa napisala Natashi. Izrazila je ponos što su Tasha i Joely izrasle u samostalne žene i brižne majke kakva ona nije bila.
- ... Priznajem da nisam uvijek bila s vama kad sam trebala zbog moje političke angažiranosti. Znala sam da ti i sestra patite zbog toga, ali nisam se znala nositi sa svojim odgovornostima...znam koliko sam sretna što me volite unatoč tome, i ja volim vas zbog toga. Ti i Joely izrasle ste u prekrasne žene kakvom sam ja htjela postati. Divne kuharice i majke, žene koje stvarno brinu za druge... Sada shvaćam da vas nisam dovoljno slušala dok ste odrastale...Budući da se i ti baviš poslom koji zaokuplja javnost, pomalo me je stid reći koliko sam zapravo luda za tobom. Ali, zaista jesam. Ono što najviše cijenim između nas jest povjerenje koje nas veže - napisala je svojedobno Vannesa svojoj starijoj kćeri.

REZULTATI OBDUKCIJE
Mrtvozornički ured u New Yorku u četvrtak je objavio da je Natasha umrla od krvnog podljeva koji je pritiskao mozak. Službena dijagnoza je "epiduralni hematom", što označava nakupljanje krvi između lubanje i moždane ovojnice.
Tragična pogiblja 46-godišnje glumice otvorila je raspravu u američkim medijima o uvođenju obveznog nošenja zaštitne kacige za odrasle skijaše. Natasha se vozila na stazi za početnike bez kacige. Pala je na lijevu stranu lica, što je izazvalo krvarenje, ali ona se odmah podignula na noge i rekla da se osjeća dobro. Zato što se osjećala dobro, prva kola Hitne pomoći vratila su se u bolnicu iako su već krenula u pomoć glumici. Ako se na vrijeme dijagnosticira epiduralni hematom, velika je šansa za spas pacijenta.

Komentari (3)
  • i mi se oprastamo od nje u suzama

    20. 3. 2009,   13:34
  • i to je ljudski život samo jedna tanka nit

    20. 3. 2009,   13:45
  • Jako mi je žao, bili su odličan par, bez skandala. No, tu se postavlja pitanje koje je važno u sv m takvim i sličnim slučajevima: zašto osoblje (liječnik) u kolima Hitne ne inzistira da se osoba odveze i obavi se pregled u bolnici? Ne uzimati u obzir njihove riječi da se dobro osjećaju...

    21. 3. 2009,   09:04