Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Silovanje u filmu bilo stvarno: 'Osjećala je poniženje i bijes'

None Foto: Pixsell/Screenshot 8

U filmu 'Posljednji tango u Parizu' Marlon Brando silovao je Mariju Schneider. Bernardo Bertolucci ne žali zbog svoje odluke, ali kaže da je bio grozan prema Mariji

Talijanski redatelj i scenarist Bernardo Bertolucci preminuo je danas u 78. godini u Rimu. Režirao je mnoge filmove, a među njima i 'Posljednji tango u Parizu'. Jednom prilikom priznao je da je scena gdje tada 48-godišnji Marlon Brando siluje 19-godišnju Mariju Schneider stvarna. 

- Nisam želio da Maria odglumi poniženje i bijes. Htio sam da osjeća taj bijes i poniženje. Nikada se više nismo vidjeli, mrzila me cijeli svoj život - ispričao je. 

Foto: IMDB

Kako je rekao, Marlon i on doručkovali su na podu stana u kojem su snimali i oboje su htjeli to napraviti. 

- Na neki način, bio sam grozan prema Mariji jer joj nisam rekao što će se dogoditi - rekao je Bertolucci koji ipak nije žalio zbog te odluke.

Foto: IMDB

Iako je tek 2013. Bernardo priznao što je učinio, Schneider je o tome progovorila pet godina prije njega, ali joj nitko nije vjerovao sve dok redatelj nije potvrdio. Kako je svojedobno rekla, osjećala se kao da su ju silovali i redatelj i glumac. 

- Marlon mi je rekao: 'Ne brini, to je samo film'. Tijekom te scene moje suze su bile stvarne - izjavila je Maria te nastavila: 

Der letzte Tango in Paris (It./Fr.1972) Maria Schneider / Hut *** Local... | Autor: /DPA/PIXSELL Foto: /DPA/PIXSELL

- Marlon me nije tješio niti mi se ispričao. Srećom, scenu nismo ponavljali. 

Prije sedam godina, Marija je preminula od raka, a tada je Bernardo izjavio da se osjeća 'kao da joj je uzeo mladost'.

Foto: Screenshot

Schneider nije ništa učinila po pitanju silovanja, ali je nekoliko godina nakon shvatila da je trebala nazvati odvjetnika ili agenta jer ju nitko nije trebao siliti na takve stvari. Glumica, nakon toga, nikada nije snimala provokativne scene. 

Mnogi slavni su osudili i Marlona i Bernarda. 

- Nikada neću gledati na ovaj film, Bertoluccija ili Branda na isti način. Ovo je odvratno, bijesan sam - rekao je glumac Chris Evans (37). 

 

Komentari (57)
  • Hollywood gledano općenito je pun nemorala koji se nikad ne doznaju ili doznaju da se nekome napakosti.

    26. 11. 2018,   20:44
  • Dvije beskrupulozne svinje. Da ih se barem izvrgnulo osudi javnosti, kao danas.

    26. 11. 2018,   23:32
  • Trebala je odmah vikati da prekinu snimanje, tuzit sve redom i prekinuti snimanje tog filma. Nije mi jasno kako je mogla i dalje glumiti s tim ljudima i u tom okruzenju?! Toboze ima traume zbog toga, a s njima je. Uzas

    26. 11. 2018,   23:30