Obavijesti

Show

Komentari 1

Simply Brass Quintet odsvirao je koncert u ugaslom vulkanu

Simply Brass Quintet odsvirao je koncert u ugaslom vulkanu
6

Arheološko nalazište i bivši kamenolom kod Lepoglave poslužio je kao jedinstvena pozornica za koncerte. Prvi su nastupili članovi Simply Brass Quinteta čija su dva člana odrasla u blizini

VIDEO

Lepoglavčani i gosti prošlog su vikenda imali priliku uživati u jedinstvenom koncertu vrhunskih glazbenika – Simply Brass Quinteta. Osim neobične melodije koju su proizveli zvuci trubačkih instrumenata poznatog kvinteta, i sama lokacija koncerta plijenila je pažnju.
Naime, koncert je održan u grotlu ugaslog vulkana na Gaveznici, čija povijest seže otprije 22 milijuna godina. Arheološko nalazište u Lepoglavi, bivši kamenolom i jedino poznato nalazište poludragog kamenja u Hrvatskoj, dobro se stopilo s glazbom koju izvodi Simply Brass kvintet. Ujedno je to i prvi puta da se na toj lokaciji održao koncert, u organizaciji Turističkog kulturno informativnog centra (TKIC) Lepoglava.

Uigrana ekipa renomiranih glazbenika osim izvornih djela suvremenih skladatelja, izvodi i obrade iz razdoblja baroka, klasike i romantizma, jazz skladbe, filmsku glazbu. Djeluju od 2005. godine, a dosad su održali niz zapaženih koncerata u Hrvatskoj i  inozemstvu, među kojima su nastup na Juilliard School of Music u New Yorku, Danima hrvatske glazbe u Beču, Maspalomas International Trumpet Festivalu na španjolskom Gran Canariau, Laval Universityju u Kanadi te koncertna turneja u Republici Kini. Prošle su godine bili nominirani i za najprestižniju diskografsku nagradu u Hrvatskoj – Porin i to u kategoriji za najbolji instrumentalni album.

Izvedenim repertoarom oduševili su i publiku u Lepoglavi te su zaslužili brojne ovacije kojima ih je publika počastila. Domaćini, dakako, nisu mogli ostati ravnodušni niti na činjenicu da dvojica članova Simply Brassa dolaze iz Lepoglave. Riječ je o Nikoli Zveru (rog) i Tomici Rukljiću (truba), uz koje su svirali i Rudolf Homen (truba), Alan Bošnjak (tromboni) i Željko Kertez (tuba).

- Kad vidimo da su glazbenici oduševljeni prostorom, izvedbom, samim ambijentom, onda itekako znamo da smo pogodili s organizacijom ovog koncerta. U petak je po prvi puta održano takvo što u Gaveznici te želim zahvaliti svim posjetiteljima na dolasku. Nadam se da su uživali u izvedbi jednako kao i mi. Nadamo se da će ubuduće i više mještana prepoznati važnost ovakvih događaja i posjetiti ih. Mi svakako ne odustajemo i već imamo nove ideje kako „oživiti“ Gaveznicu - kazao je Damjan Županić iz TKIC Lepoglava.

Uz koncert, za posjetitelje je bilo organizirano i stručno vođenje zaštićenim lokalitetom Gaveznica te besplatna okrjepa.
Koncert Simply Brassa ujedno je bila i jedna od uvertira u 22. Međunarodni festival čipke koji će se od 14. do 16. rujna ove godine održati u Lepoglavi, a kojim će se promovirati vrijednost čipke kao etnografskog blaga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.