Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sinova ovisnost, smrt supruge i alkohol razorili su mu život

None Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL 5

Natashu Richardson upoznao je nakon kazališne predstave u kojoj je ona imala ulogu. Prijatelji su uvijek govorili kako je to bila ljubav na prvi pogled, ali zbog posla morali su živjeti odvojeno

Jedan od najboljih irskih glumaca William John Liam Neeson danas slavi 66. rođendan. Iako se pomalo bliži sedamdesetoj, mnogi ga i dalje smatraju velikom zavodnikom i jednim od najboljih glumaca.

Twitter | Autor: Twitter/Jeremy Meeks Foto: Twitter/Jeremy Meeks

Sa samo devet godina počeo je trenirati boks te postao omladinski prvak Irske u teškoj kategoriji. Njegov otac cijeli život radio je kao nadglednik katoličke škole, a majka mu je bila kuharica. Prvi put na pozornicu popeo se u 11. godini, kada je na nagovor učitelja prihvatio ulogu, a razlog je bila njegova simpatija, djevojčica koja je imala glavnu ulogu. 

Natasha Richardson reported injured in skiing accident TRAGIČAN KRAJ LJUBAVI Kad mu je umrla voljena, tugu danonoćno utapao u alkoholu...

Nakon što je odigrao glavnu ulogu u filmu 'Schindlerova lista', dobio je nominacije za Oscara, BAFTA-u, i Zlatni globus. Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima 'Rob Roy', 'Michael Collins', 'Kinsey' i 'Taken'. Poznat je bio i kao veliki zavodnik, a o njegovim aferama s Helen Mirren, Juliom Roberts, Barbrom Streisand i Brooke Shields naveliko se pisalo i govorilo.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

Svoju suprugu Natashu Richardson upoznao je nakon kazališne predstave u kojoj je ona imala ulogu. Prijatelji su uvijek govorili kako je to bila ljubav na prvi pogled, ali zbog posla morali su živjeti odvojeno. Nakon što je otputovao u Poljsku kako bi snimao 'Schindlerovu listu', Neeson je shvatio da mu 11 godina mlađa Natasha nedostaje i da je njihova veza prava i vrijedna truda.  

Foto: Imdb/Promo

Par je nakon toga započeo zajednički život u New Yorku. Vjenčali su se na ljeto 1994. godine. Pjesma koja je obilježila njihovo vjenčanje bila je Van Morrisonova 'Crazy Love', koju mu je  Natasha otpjevala.  Prvog sina Michaela (22) dobili su 1995., a drugog Daniela (21) već iduće godine. 

Natasha Richardson reported injured in skiing accident | Autor: Yui Mok/Press Association/PIXSELL Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Na obiteljskom skijanju u Mont Tremblantu 16. ožujka 2009. Natasha je zadobila tešku ozljedu glave.Tri sata nakon nesreće prevezena je u lokalnu bolnicu. Neeson je tada snimao film u Torontu te je odmah odletio u bolnicu. Liječnici su prvotno mislili da je ozljeda lakša, no nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izlijeva krvi u mozak.

OPASNI PUTNIK Svaki putnik samo je dio varke: Zavjera je otkrivena na kraju

Na životu su je održavali aparati. Sa suprugom je imao dogovor da ako netko od njih završi u vegetativnom stanju, isključuju aparate. Nakon što je izgubio ljubav svog života tugu je utapao u alkoholu, a njegov sin Michael odao se teškim drogama. 

VIDI OVO: 5 najgorih stvari koje ti se mogu dogoditi za vrijeme seksa

 

Komentari (127)
  • Moj boze joj clanak.... Mislio sam da ce pisati malo vise. Doslovno njegov kratak životopis i naslov clanka stavljen u jednu i posljednju recenicu u tekstu.uzas

    7. 6. 2018,   20:03
  • Odličan glumac

    7. 6. 2018,   20:03
  • vrhunski glumac

    7. 6. 2018,   20:09