Obavijesti

Show

Komentari 146

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima
5

Nekadašnji kralj mlijeka Luka Rajić svoje miljenike najmanje dva puta na godinu časti luksuznim putovanjima. Tako im je biznismen prije dvije godine zimski provod u Aziji platio više od milijun kuna

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima mnogi se časte najskupljim šampanjcima, neki se zabavljaju na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama i zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana.

Ima i onih koje dostupne privilegije ne obeshrabruju da grade svoj lifestyle ulažući u obrazovanje i putujući svijetom. Ako žele studirati, dio roditelja šalje ih u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu 'Guzonjin sin': 'Jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim'. Ima i onih koji povremenim honorarnim ili studentskim poslovima pokušavaju razbiti stereotipe o povlaštenom životu. No brojni su privilegirani upravo na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima.

Kad je prije dvije godine Luka Rajić mlađi (19) na društvenim mrežama bahato mahao snopom novčanica, hvalio se zlatnim satovima Rolex i bocama Dom Perignona, malo tko je pomislio kako će nova generacija zlatne mladeži nadmašiti hrvatskog Richieja Richa.

Pokretanje videa...

00:29

No takve scene Instagram korisnici nisu čekali dugo. Njegov mlađi brat Fran (17), koji je sve donedavno bio najpovučeniji član dinastije Rajić, čiji je pater familas Luka Rajić (54), nekadašnji kralj mlijeka, a danas vlasnik farmaceutske tvrtke i tvornice čokolade, na svojem se profilu hvali kadrovima iz privatnih aviona. Mladi Fran je, tvrdila je njegova majka Borna Kotromanić (46), godinama s ocem živio u Švicarskoj, gdje je išao u srednju školu. Fran je donedavno pozirao s braćom uglavnom na obiteljskim portretima, a sad pod nadimkom koji si je sam dao 'j*beni bilijarder' objavljuje selfieje okružen luksuzom.

Nekadašnji kralj mlijeka svoje miljenike najmanje dva puta na godinu časti luksuznim putovanjima. Tako im je biznismen prije dvije godine zimski provod u Aziji platio više od milijun kuna. Bornu, Luku i Frana odveo je u rezort na Baliju, gdje noćenje u dvokrevetnoj sobi stoji 28.000 kuna.

Ondje su unajmili ekskluzivnu vilu u kojoj im se pridružila Lukina sestra Ivana s obitelji. Rajići su na odmor otišli privatnim avionom tri dana prije Božića, a u hotelskom kompleksu 4Season s pet zvjezdica dočekali su 2016. godinu. Djeca hrvatskog tajkuna na Tajlandu su uživala u ispijanju koktela, a Luka i Fran su se borili s profesionalnim tajlandskim boksačima.

- Dečki kod tate imaju značajno veći pristup novcu nego kod mene. Luka ima džeparac 400 kuna tjedno, a to nije malo, ali nije ni pretjerano - objasnila je u intervjuu 2016. majka mladih bogataša. Rasipništvo svojih sinova, koji na društvenim mrežama pokazuju fotografije skupocjenih kolekcija satova koje im je tata kupio, Borna pripisuje tinajdžerskim godinama.

'Klitoris raste i obnavlja se pa trebate staviti fokus na užitak'
'Klitoris raste i obnavlja se pa trebate staviti fokus na užitak'

- Oni idu u klubove uglavnom kako bi se fotografirali za društvene mreže. U mladoj generaciji reperske kulture kojoj pripada dio folklora je i fotografiranje s lancima, ženama i skupim automobilima. Nema unutar toga puno podudarnosti sa stvarnim životnim okolnostima - opravdavala je Borna sinove.

Bipa_Fashion

Ipak, njezin drugorođeni sin dugo je na profilu na Instagramu isticao svoj moto - 'Stay Rich or Die Poor', odnosno u prijevodu 'ostani bogat ili umri siromašan'. Luka junior se hvalio selfiejima iz kabina privatnih aviona, fotografijama Rolls-Roycea i Bentleya, dijeleći s pratiteljima svoju muku jer nije znao koju jurilicu bi odabrao. Ponosno je pozirao zavaljen među jastuke koji su bili presvučeni jastučnicama Versace dok je nosio krznenu bundu i u ruci držao kubansku cigaru. Čuvene kubanke obožava i njegov stariji brat Borna (21). I njemu nije mrsko s pratiteljima podijeliti kadrove rasipničkog života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio
EKSKLUZIVNO: DINASTIJA TODORIĆ

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio

Društvo s kojima su se družili Todorići uglavnom su milijunaši, a gaje iste sklonosti. Ante Todorić je volio društvo provozati na jahti i krstariti s njima, a Ivan se povezao sa srpskim milijunašem Ljubišom Krstajićem

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože
ZLATNA MLADEŽ: LUKSUZ MAMIĆEVIH

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože

DINASTIJA MAMIĆ: Monika i Mario Mamić bili su zajedno 9 godina. U dnevnom boravku imali su namještaj presvučen skupocjenom gušterovom kožom. Na svadbu je Zdravko je 'spiskao' oko milijun kuna...
Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu
EKSKLUZIVNO: ZLATNA MLADEŽ, 4. DIO

Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu

Bogati roditelji, vlastiti biznis, privatni vozači, skupi restorani i markirane krpice razlog su zbog čega je mlada Zagrepčanka Lucija Šarić dobila etiketu 'tajkunova kći'