Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skandal u finalu: Islanđani su mahali palestinskim zastavama

None Foto: HRT 6

Madonnu su okruživali plesači koji su na leđima imali zastave Izraela i Palestine, što bi se moglo protumačiti kao poruka pjevačice da je najbolje rješenje za bliskoistočni problem obostrano primirje i prestanak sukoba

Nizozemac Duncan Laurence (25) slavio je na 64. Eurosongu s pjesmom 'Arcade'. Njegovu pobjedu u Tel Avivu nakratko su ipak zasjenile političke poruke. 

Duncan Laurence of the Netherlands reacts after winning the 2019 Eurovision Song Contest in Tel Aviv, Israel SUZE I SREĆA U FINALU Nizozemska slavi: Duncan je 'pokorio' Eurosong i pobijedio

Svjetska pop kraljica Madonna (60) imala je upečatljiv nastup, a mnogi su joj gledatelji zamjerili 'falširanje' dok je pjevala hit 'Like a Prayer' iz 1989. 

Foto: HRT

Za vrijeme druge pjesme 'Future', Madonnu su okruživali plesači koji su na leđima imali zastave Izraela i Palestine, što bi se moglo protumačiti kao poruka pjevačice da je najbolje rješenje za bliskoistočni problem obostrano primirje i prestanak sukoba.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Za mene su svi pobjednici bez obzira na rezultat. Potrebno je mnogo odricanja da bi se došlo do ovoga - poručila je kraljica popa prije samih rezultata finala. 

Foto: Twitter/Screenhot

Nedugo zatim, dok je trajalo glasovanje, natjecatelji Islanda, izvadili su palestinske zastave i zamahali. Čuli su se zvižduci iz publike...

Foto: HRT

Hatari su nastupali s pjesmom 'Hatrið mun sigra'. Osim članova benda, na pozornici su bile i plesačice - i to u kavezu. Svi su bili odjeveni u sado mazo stilu, a zauzeli su 10. mjesto. 

Foto: HRT

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Tema: Muzika

Komentari (81)
  • Ne podržavam politizaciju Eurosonga. Mada je on odavno ispolitiziran. Na Eurosongu su danas najmanje bitne pjesme i njihova kvaliteta.

    19. 5. 2019,   10:58
  • Dakle, u pravu su oni koji kažu da je Eurosong politička platforma a ne glazbeni festival. Na Eurosongu bi trebalo uvesti pravilo kao i u nogometu i zabraniti bilo kakve političke, ideološke i osobne poruke, ma kakve bile i ma od koga bile. Tko takvo što napravi - diskvalifikacija i ćao miki.

    19. 5. 2019,   09:45
  • Pola njih ne liči na ljude a kamoli ko je muško a ko žensko...možda ovaj zatucani balkan bar po tom pitanju ostaje kolko tolko normalan.....

    19. 5. 2019,   02:14