Obavijesti

Show

Komentari 19

Drama uoči finala Eurosonga: Bjeloruski žiri je diskvalificiran

Drama uoči finala Eurosonga: Bjeloruski žiri je diskvalificiran
5

Glasovanje bjeloruskog žirija otkriveno je u intervjuu unatoč pravilima koje ima Eurosong. Europska radiotelevizijska unija poduzela je sve potrebne radnje i raspustila bjeloruski žiri uoči finala ovogodišnjeg Eurosonga

VIDEO

Nekoliko sati prije finala Eurosonga 2019., dogodio se skandal, a sve zbog nesmotrenosti, piše Eurosong.hr. Europska radiotelevizijska unija raspustila je bjeloruski žiri za ovogodišnji Eurosong. To su napravili zato što su u srijedu, dan nakon prve polufinalne večeri u intervjuu za bjeloruski portal Tut otkrili kako su glasovali.

Tko će pobijediti? Za najbolju pjesmu bori se ovih 26 zemalja
Tko će pobijediti? Za najbolju pjesmu bori se ovih 26 zemalja

- Gotovo jednoglasno smo odlučili troje pobjednika. Generalno gledajući, nismo imali puno razilaženja oko prvih šestero, sedmero. Onda smo trebali odlučiti tko će biti između osmog i desetog mjesta. Mozgali smo oko deset minuta – izjavio je Valerij Prigun, predsjednik sada već raspuštenog bjeloruskog žirija.

Glasovanje bjeloruskog žirija otkriveno je u intervjuu unatoč pravilima koje ima Eurosong.

- U skladu s pravilima glasovanja na Eurosongu, EBU je poduzeo sve potrebne radnje i raspustio bjeloruski žiri za finale Eurosonga 2019. - stoji u EBU-ovoj izjavi za portal Eurovoix.

Eurovision Song Contest 2019 in Tel Aviv

U intervjuu su otkrili kako je Angelina Mikulskaya svoj glas dala Australiji. Valerij Prigun dao je svoj glas Estoniji, Češkoj i Gruziji. Treća članica žirija, Olga Rižikova, smatrala je kako su najbolje pjesme imale Estonija, Gruzija, Australija i Češka. Artem Mihalenko nije izravno rekao tko su mu bili favoriti, no komentirao je nastupe Gruzije i San Marina, dok je Anastasija Tihanovič istaknula Gruziju, Češku, Sloveniju, Estoniju, Grčku i Australiju.

Podsjetimo, ovogodišnja bjeloruska predstavnica Zena kvalificirala se u finale, u kojem će nastupati kao devetnaesta. Ona je ujedno i najmlađa ovogodišnja natjecateljica. Svoju zemlju predstavlja s pjesmom 'Like it'. Ovo joj nije prvi put da sudjeluje u velikim natjecanjima. Sedamnaestogodišnjakinja je predstavljala Bjelorusiju na dječjem Eurosongu prije tri godine i osvojila treće mjesto. 

POGLEDAJTE VIDEO O ROKU BLAŽEVIĆU:

Pokretanje videa...

01:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac