Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama uoči finala Eurosonga: Bjeloruski žiri je diskvalificiran

None Foto: ILIA YEFIMOVICH/DPA/PIXSELL; Instagram 5

Glasovanje bjeloruskog žirija otkriveno je u intervjuu unatoč pravilima koje ima Eurosong. Europska radiotelevizijska unija poduzela je sve potrebne radnje i raspustila bjeloruski žiri uoči finala ovogodišnjeg Eurosonga

Nekoliko sati prije finala Eurosonga 2019., dogodio se skandal, a sve zbog nesmotrenosti, piše Eurosong.hr. Europska radiotelevizijska unija raspustila je bjeloruski žiri za ovogodišnji Eurosong. To su napravili zato što su u srijedu, dan nakon prve polufinalne večeri u intervjuu za bjeloruski portal Tut otkrili kako su glasovali.

GLASUJTE U ANKETI Tko će pobijediti? Za najbolju pjesmu bori se ovih 26 zemalja

- Gotovo jednoglasno smo odlučili troje pobjednika. Generalno gledajući, nismo imali puno razilaženja oko prvih šestero, sedmero. Onda smo trebali odlučiti tko će biti između osmog i desetog mjesta. Mozgali smo oko deset minuta – izjavio je Valerij Prigun, predsjednik sada već raspuštenog bjeloruskog žirija.

Foto: Promo

Glasovanje bjeloruskog žirija otkriveno je u intervjuu unatoč pravilima koje ima Eurosong.

- U skladu s pravilima glasovanja na Eurosongu, EBU je poduzeo sve potrebne radnje i raspustio bjeloruski žiri za finale Eurosonga 2019. - stoji u EBU-ovoj izjavi za portal Eurovoix.

Eurovision Song Contest 2019 in Tel Aviv | Autor: ILIA YEFIMOVICH/DPA/PIXSELL Foto: ILIA YEFIMOVICH/DPA/PIXSELL

U intervjuu su otkrili kako je Angelina Mikulskaya svoj glas dala Australiji. Valerij Prigun dao je svoj glas Estoniji, Češkoj i Gruziji. Treća članica žirija, Olga Rižikova, smatrala je kako su najbolje pjesme imale Estonija, Gruzija, Australija i Češka. Artem Mihalenko nije izravno rekao tko su mu bili favoriti, no komentirao je nastupe Gruzije i San Marina, dok je Anastasija Tihanovič istaknula Gruziju, Češku, Sloveniju, Estoniju, Grčku i Australiju.

Foto: Instagram

Podsjetimo, ovogodišnja bjeloruska predstavnica Zena kvalificirala se u finale, u kojem će nastupati kao devetnaesta. Ona je ujedno i najmlađa ovogodišnja natjecateljica. Svoju zemlju predstavlja s pjesmom 'Like it'. Ovo joj nije prvi put da sudjeluje u velikim natjecanjima. Sedamnaestogodišnjakinja je predstavljala Bjelorusiju na dječjem Eurosongu prije tri godine i osvojila treće mjesto. 

POGLEDAJTE VIDEO O ROKU BLAŽEVIĆU:

Tema: Muzika

Komentari (19)
  • Malo sam se potresla ovom viješću... ali samo malo tako da sam sada OK 😏

    18. 5. 2019,   20:42
  • Eurosong se pretvorio u festival bluda, nasilja i nakarade ljudskog morala.

    18. 5. 2019,   22:47
  • Bitna vijest....raspusten bjeloruski ziri Eurosonga....Zemlja se prestala okretati.....

    18. 5. 2019,   21:07