Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slavica se bez suda dogovorila s građevinarima i sve isplatila

None Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL 8

Radovi na luksuznoj kući gospođe Ecclestone trajali su preko dvije godine, pa su se u lipnju prošle godine pobunili susjedi koji iznajmljuju apartmane, jer im buka koja dopire s gradilišta tjera goste

Komplikacije oko izgradnje luksuzne kuće Slavice Ecclestone (60) u dubrovačkom Zatonu su riješene. Bez sudskog postupka bivša supruga Bernieja Ecclestonea (88) postigla je dogovor s građevinskom tvrtkom koja je izvodila radove na njezinom budućem domu, piše Dulist.hr

AFP/Pixsell | Autor: AFP/Pixsell Foto: AFP/Pixsell

Do spora je došlo na jesen prošle godine kada je vlasnik tvrtke Dom izgradnja, Dragan Čoro sudskim rješenjem bogatašici 'zapečatio' gradilište. Iz Dom izgradnje su potvrdili da je postignut dogovor s investitoricom, ugovoreni iznos je isplaćen, a obavljeni su i zahvati koje je tražila.

GRADI SE 2 GODINE Želi da bude 'vrhunski': Slavica nije zadovoljna radovima na vili

Istaknuli su kako je sve prošlo bez sudskog postupka koji bi najvjerojatnije bio iscrpljujući i trajao dugi niz godina, piše Dulist.hr. 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Da su nastale nesuglasice između investitora i izvođača radova tijekom izgradnje novog luksuznog doma opasanog bedemom visokim pet metara, u listopadu prošle godine potvrdio je i Vlaho Bošković, glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku. Ecclestone nije platila dio troškova izvođaču jer nije bila zadovoljna izvedbom radova. Ovu informaciju potvrdili su i poznanici Slavice, koji su rekli da će završetak izgradnja kasniti zbog nesporazuma s izvođačem, pa je cijela stvar završila na sudu. 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Radovi na kući trajali su preko dvije godine, pa su se u lipnju prošle godine pobunili susjedi koji iznajmljuju apartmane, jer im buka koja dopire s gradilišta tjera goste. 

VILA U DUBROVNIKU Nema štednje: Slavica je po kvadratu keširala i 40.000 kn

- Crvenimo se pred gostima. Pozivamo ih na sunce, more i tišinu, a kad dođu, brusilice i dizalice od 7 sati ujutro buče oko kuće. Prestrašno je - žalio se susjed Frano Gverović, čija obitelj živi od turizma. 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Slavica je kamenu trokatnicu u Zatonu kupila u lipnju 2015. za 19 milijuna kuna. Postojeću nekretninu dala je u potpunosti srušiti, a na njezino mjesto je odlučila podignuti potpuno novo luksuzno zdanje. Još prije tri godine morala se upustiti u legalizaciju pomoćnog objekta, a da bi se uskladila sa zakonom morala je ispuniti uvjet te osigurati nogostup i zelenu površinu. Međutim, to je blokirao prvi susjed, akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević. Golfom dvicom, automobilom koji je duže vremena tamo bio parkiran, a sam ga Dimitrijević nije želio ukloniti. 

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vila ima sedam soba na oko 700 četvornih metara od kojih ‘samo’ na dnevni boravak otpada oko dvjesto kvadrata. Okućnica se proteže na petstotinjak metara četvornih, a prilaz s morske strane Riječanka je dala ograditi zidom od visoćanskog kamena. 

MISTERIOZNA HRVATSKA LJEPOTICA: Na Instagramu je prati milijun ljudi, objavljuje provokativne fotke, ali nitko ne zna tko je

Komentari (76)
  • Sigurno su joj dooobre novce izmuzli...po tome su poznate nase firme ;)

    11. 2. 2019,   09:53
  • Pa nije li zabranjena gradnja u priobalnom pojasu u vrijeme turističke sezone?

    11. 2. 2019,   10:14
  • Naši građevinari su poznati po šlamperaju. Na žalost, Hrvati kao nacija nemaju visoke kriterije, u ništa se ne razumiju osim u sport i sa svime su zadovoljni. Pogledajmo samo kakve si političare biraju da im upravljaju njihovim novcem. Zato su i naši građevinci "opušteni", jer znaju da uglavnom sve prolazi i da, ako i nalete na budalu koja nešto želi kvalitetno i po pravilima struke, imaju sudstvo i sve vrijeme ovoga svijeta na svojoj strani. Gospođa Slavica očito traži malo višu kvalitetu i čisto sumnjam da je prošla jeftino. Kada sam ja gradio, prvo sam uzeo više ponuda i odabrao najpovoljniju. To je bila katastrofa. Onda sam u slijedećoj fazi uzeo najskuplju. Malo manja katastrofa. Onda sam vidio da ja ne mogu uzimati godišnji i stajati radnicima iza leđa, poslije za njima popravljati, a na kraju svav taj šlamperaj izfinancirati. Sve sam ih poslao doma, uzeo knjige i internet i vidio kako se posao radi. I napravio sve sam. :-))

    11. 2. 2019,   10:22