Obavijesti

Show

Komentari 0

Slavni trubač Arturo Sandoval o Oliveru: 'Imao je sjajan glas'

Slavni trubač Arturo Sandoval o Oliveru: 'Imao je sjajan glas'
5

Trubaču je bivši predsjednik SAD-a Barack Obama dodijelio Predsjedničku medalju slobode. Osvojio je deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy

VIDEO

Arturo Sandoval se oduševio kad je čuo Oliverov glas. Pjevao je ‘Kad u te nestane mi vire’, a slavni Sandoval samo stajao i u čudu slušao, prepričao nam je Ante Gelo (44). 

Bilo je to 26. rujna 2015. godine u Las Vegasu. Oliver Dragojević imao je turneju, a slavni trubač je bio gost na koncertu u Pearl Theatru u gradu kocke. Sandovala se najviše dojmio Oliver glas koji je, kako ga je dobro opisao glazbeni urednik Siniša Škarica (73), “obrađivan” viskijem i cigaretama.

- To je sve zajedno trajalo četiri dana pa smo se s Arturom dosta družili na probama. Zapamtio sam da je jako jednostavan čovjek. Pazite, on je svjetska zvijezda, a nije to ni s čim dao naslutiti u smislu neprimjerenog ili bahatog ponašanja - prisjetio se Gelo.
Sandoval je odsvirao tri pjesme, a “upoznavanje” je bilo uz već spomenutu “Kad u te nestane mi vire”. Bili su tu još bubnjar Jonathan Mover (56), basist Jerry Watts (66), a sve je pratio i skladatelj Dave Loeb (80). Oliver je svirao na klaviru...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je zvučalo sjajno. Probe su bile iznad dvorane, dobro smo se zabavljali svirajući, uživali smo svi zajedno, a Oliver najviše - ispričao je Gelo.

sandoval

A trubaču je bivši predsjednik SAD-a Barack Obama (58) dodijelio Predsjedničku medalju slobode. Osvojio je deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy. Genijalac na trubi kubanskih korijena obožavan je i kod svjetskih zvijezda, u svoja ga djela vole “ubaciti” Rod Stewart (74), Alicia Keys (38), Tony Bennett (93) ... Veliki Dizzy Gillespie proglasio ga je svojim nasljednikom, a o njegovu životu snimljen je i film u kojem glavnu ulogu igra Andy Garcia (63).

Ne čudi stoga da je Oliverov veliki cilj bio nastupati s takvim svjetskim renomiranim glazbenikom. Ne samo da je s njim svirao, uspio ga je i oduševiti.

President Obama Awards Presidential Medal Of Freedom - DC

- To je bio njegov veliki san i jako mi je drago što je uspio u tome. Želja mu je bila svirati s glazbenicima poput Sandovala, Wattsa ili usnog harmonikaša Antonija Serrana. U tim je svirkama baš jako guštao, a mogao im je pokazati i svoj golemi glazbeni talent - ispričao je Gelo.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Oliver Vela luka 01:40

Sandoval je bio prije četiri godine na Oliverovu koncertu, a Dragojević mu, nažalost, neće moći uzvratiti gostovanje 9. listopada u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Trubač će nastupiti s jazz orkestrom HRT-a. U Zagrebu je svirao i prije šest godina, kad je oduševio energičnim nastupom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život