Obavijesti

Show

Komentari 86

Slikar 'Kitasso': Osigurao sam svog 'pitona' na 320.000 kuna

Slikar 'Kitasso': Osigurao sam svog 'pitona' na 320.000 kuna
10

Tvrdi da je njegova tehnika jako bolna i ne preporučuje ikome da svoju 'alatku' koristi kao kist. On se pak svakodnevnim vježbanjem i slikanjem doveo do savršenosti...

VIDEO

Zaštitio sam svoj penis od 25,5 centimetara jer je to moj alat za rad, rekao nam je umjetnik Brent Ray Fraser (39). 

Šokirao bakice: 'Penisoslikar' se golišav rolao kod katedrale
Šokirao bakice: 'Penisoslikar' se golišav rolao kod katedrale

Ovaj kanadski slikar šokirao je hrvatsku javnost nastupom u 'Supertalentu' i slikanjem s penisom, a svoje 'oruđe' osigurao je kod Llyod’s of London na 50 tisuća dolara (oko 320 tisuća kuna). Kod istog londonskog osiguravatelja glazbenik Bruce Springsteen (69) zaštitio je svoj glas. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

Ne pokušavajte kući

Brentov penis vrijedi puno manje od Beckhamovih nogu ili stražnjice Jennifer Lopez, koji su svoje svoje dragocjene dijelove tijela osigurali na milijunske iznose. 'Kitasso' tvrdi da je njegova tehnika jako bolna i ne preporučuje ikome da svoju 'alatku' koristi kao kist. On se pak svakodnevnim vježbanjem i slikanjem doveo do savršenosti.

Penisoslikar: S provokativnom tehnikom slikanja započeo je prije desetak godina

- Jedem zdravo i vježbam jogu s intenzivnim treninzima mobilnosti. Svaki dan slikam i trudim se biti u miru sa samim sobom - kaže Brent. S provokativnom tehnikom započeo je još prije desetak godina.

- Počelo je tako da sam umočio svoj erektirani penis u boju kako bih stvorio otisak te uhvatio svoju uzbuđenost i seksualnost kroz umjetnost. Htio sam svojim slikama dati seksualni naboj.

Djevojka ga podržava

Tako su nastali moji prvi monoprintovi - priča nam Brent, kojemu su uzori umjetnici Yves Klein i Jackon Pollock. 'Penisoslikar' se ne postaje preko noći i ne zahtijeva samo vještinu, nego i motivaciju te odlučnost, a toga Brentu ne nedostaje. 

Otkad je počeo koristiti tehniku slikanja s penisom, na njegovim platnima su se našle brojne poznate osobe. Među njima su bivši američki predsjednik Barack Obama, pokojna glumica Marilyn Monroe, a slikao je i Isusa Krista. Velika mu je potpora djevojka - također umjetnica.

- Oženjen sam za svoju umjetnost. Imamo i curu koja se voli igrati s nama - kaže Brent. Odlučio je doći u Hrvatsku jer je čuo da je jako konzervativna zemlja. Brent se na koturaljkama provozao kraj zagrebačke katedrale te poručio lokalcima da je tu s ciljem da nadahne i donese nešto novo. 

'Penisoslikar' Brent se 'gušio' u ćevapima i uživao u folkloru
'Penisoslikar' Brent se 'gušio' u ćevapima i uživao u folkloru

Kanadski umjetnik se polugol snimao u centru Zagreba i zainteresirao šokirane prolaznike koji nisu mogli prestati gledati u njega. U svijetu se njegovi portreti već prodaju 'naveliko', a cijene otkriva samo 'na upit'. 

- Jednom sam prodao sliku za 20 tisuća dolara. To je najveći iznos koji sam primio za samo jedan umjetnički komad - rekao je Brent. Kako bi što više ljudi vidjelo njegov rad, Brent se rado pojavljuje u televizijskim emisijama. Nastupio je na nekoliko stranih inačica 'Supertalenta'. 

Osim toga, pažljivo gradi svoj imidž na društvenim mrežama, a pratitelje uveseljava eksplicitnim snimkama. Iznimno mu je važna reakcija publike. 

- Reakcija na moj nastup u ‘Supertalentu’ je u početku bila mlaka, ali kad je publika osjetila moć moje umjetnosti, atmosfera je postala ekstatična - kaže Brent. Najdraži sudac iz žirija showa mu je svakako Davor Bilman (43), čiji je portret radio u emisiji. Nikoga se ne boji, pa ni Martine Tomčić (43), koja je pobjegla 'glavom bez obzira' kad je vidjela njegov penis.

- Bilman je uzeo moj poklon. Mislim da ga je objesio iznad kreveta. Ili ga je možda dao svojoj majci - našalio se 'Kitasso', kojemu je najdraže raditi portrete Donalda Trumpa.

Ejakulira na slike: Kanadski ‘Kitasso’ tvrdi da ga umjetnost uzbuđuje

- Kad sam tek počinjao s ovom tehnikom, portreti su mi se činili kao dobar izazov, a osim toga, lica su najprepoznatljivija slika čovječanstva. Savršeno za moj slikarski penis - kaže umjetnik. Brent je veliki adrenalinski fan pa mu je idući projekt talijanski vozač formule Mario Andretti. 

I Maja Šuput (39) 'žicala' je portret, a Brent bi joj ga, kako je rekao tijekom performansa, napravio potpuno besplatno. Možda ćemo to gledati već u idućem nastupu...

‘Kad je potpuno rastegnut i spreman za bojenje, moj penis ima više od 25 cm’, kaže umjetnik kojeg ovakvo bojenje boli.

‘Ne bojim se nikoga iz žirija ‘Supertalenta’, a Davor Bilman je svakako moj najdraži sudac’, Brent je od žirija dobio ‘da’ za svoj provokativni nastup

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni