Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slikar Kovačić: 'Severina je za album pokrala moje radove...'

None Foto: PIxsell 5

Motive slikara Mije Kovačića Severina je neovlašteno koristila na albumu ‘Zdravo Marijo’ koji je 2008. godine objavila diskografska kuća ‘Dallas Records’

Donesena je nepravomoćna presuda zagrebačkog Općinskog građanskog suda prema kojoj slikaru Miji Kovačiću (84), Severina Kojić (47), izdavačka kuća Dallas Records i tvrtka Motivo d.o.o. trebaju isplatiti odštetu u iznosu od 26.089 kuna s kamatama zbog povrede autorskih prava, saznaje Jutarnji List.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Riječ je o omotu Severinina albuma 'Zdravo Marijo’ na kojem se dio Mijinog slikarskog opusa, motivi iz radova ‘Seoski ples’ i ‘Glavica kupusa’ koriste bez odobrenja autora.

- Da me Severina pitala, ja bi joj bil dal prava. Ali nije. I to nije u redu. Prijetelj mi je to tad bil javil pa sam se čak i uzrujal. Jer, prevedeno gledano, to je krađa. Ja sam u to uložio trud, a Severina je popularna zvijezda. Ali ja nju ne poznajem da mogu suditi. Ne slušam njezinu glazbu, nije to moj ukus - rekao je Kovačić za Jutarnji list.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Otkrio je i kako ne vjeruje da će dočekati pravomoćnu presudu s obzirom na sporost pravosuđa.

SKANDAL IZ 2004. Severina o snimci: 'Znam tko ju je objavio, saznala sam lani'

- Nek im bude na dušu ako ne prepoznaju da su krivi - dodaje. Mijo ističe, kako nije sve u novcu, a autorska prava dao bi joj, kako kaže, za džabe. Samo da je pitala.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour" | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Treba nazvati i pitati. Ljudi smo. Uostalom, do mene je lako doći. I uživo i telefonski. Nisam neuhvatljiv. Svoja sam tajnica i telefonska sekretarica - kaže legendarni slikar.

‘Zdravo Marijo’ je Severinin deseti studijski album, koji je 2008. godine objavila diskografska kuća ‘Dallas Records’.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Komentari (60)
  • Sve za uspjeh! Važno je da Seve nosi velike križeve u obliku naušnica, što neznancu govori da je velika vjernica!

    22. 11. 2019,   08:35
  • Tak' je, gospon deda, nek' ste ju tužili! Živela pravica!💪😁

    22. 11. 2019,   08:34
  • Okolo se bahate sa skupim stvarima i luksuzom, a čovjeku nije mogla platiti za to kad je radila,nego ju treba za tih, za nju sitnih, 3000 eura tužiti. Toliko o poštenju takvih njuški... samo vi nju idite gledat i nosite novce!

    22. 11. 2019,   08:42