Obavijesti

Show

Komentari 0

Smijeh i suze na zagrebačkoj premijeri filma o 'Stanu i Olliju'

Smijeh i suze na zagrebačkoj premijeri filma o 'Stanu i Olliju'
48

Stanley Laurel i Oliver Hardy zajedno su nastupali od 1926. do 1955. godine. Iako su obojica već bili iskusni glumci kad su počeli raditi zajedno, slavu su stekli tek kao tandem

VIDEO

U zagrebačkom kinu Kinoteka u utorak je prikazana premijera filma 'Stan & Ollie' (2018.), biografska komedija o kultnom dvojcu slapstick komedijaša. 

Stanley Laurel i Oliver Hardy zajedno su nastupali od 1926. do 1955. godine. Iako su obojica već bili iskusni glumci kad su počeli raditi zajedno, slavu su stekli tek kao tandem Stan & Ollie. Nastavili su desetljećima nasmijavati publiku diljem svijeta, a njihove 'fore' pale još i danas jer je dvorana Kinoteke odjekivala smijehom. No film redatelja Jon S. Baird ima i trenutke u kojima je teško zadržati suzu. 

Glavne uloge pripale su Steveu Cooganu (53), koji je glumio Stana i Johnu C. Reillyju (53) kojem je pripala uloga Olija. Obojica su izvanredno utjelovili likove. Coogan je dobio nominaciju za prestižnu britansku nagradu BAFTA u kategoriji glavnog glumca, a Reilly je dobio nominaciju za Zlatni globus u istoj kategoriji. Zanimljivo je i da su obojica glumaca bili prvi izbor redatelja i producenta još u fazi pretprodukcije. 

Fokus filma 'Stan & Ollie' je na odnosu između dvojice glumaca i partnera u periodu od njihove najveće slave preko posljednje turneje po Velikoj Britaniji. 

Uz Coogana i Reillyja film ima još jedan komičarski dvojac, Shirley Henderson (53) i Nina Arianda (34), koje utjelovljuju supruge Stana i Ollia, Lucille i Idu. Njihov odnos također je prikazan kroz slapstick skečeve koji su na zagrebačkoj premijeri izazvali možda i više smijeha nego glavni likovi.

Film možete pogledati u kinima od četvrtka 25. travnja, a na premijeri su, između ostalih, bili Dora Lipovčan, Mašenka Vukadinović, Ana-Marija Percaić, Ana Marija Vrdoljak, Nenad Korkut, Martina Matušin, Damir Smrtić, Slaven Knezović, Uršula Tolj i brojni drugi.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode