Obavijesti

Show

Komentari 7

Smithovi ne vjeruju u školu i vrijeme: Stvarnost je hologram

Smithovi ne vjeruju u školu i vrijeme: Stvarnost je hologram
3

NAJČUDNIJI INTERVJU Willow i Jaden u svemu traže dublje značenje, pjevačica proučava kvantnu fiziku, a njen stariji brat voli čitati antičke tekstove bez datuma

VIDEO

Will Smith (46) i Jada Pinkett (43) pobrinuli su se da njihova djeca odrastaju bez ijedne brige na pameti i da im ništa ne nedostaje. Zato su Jaden Smith (16) i Willow Smith (14) morali sami pronaći probleme koji će ih mučiti u pubertetu pa su se 'bacili' na proučavanje kvantne fizike, ezoteričnih tema i dubljeg značenja. Intervju koji su brat i sestra dali za New York Times privukao je veliku pažnju medija zbog onoga što su rekli. Neki smatraju da su u pravu u svemu što misle, dok drugi smatraju da je to samo velika hrpa pseudo-intelektualnog blebetanja.

Na pitanje što su čitali u posljednje vrijeme Willow je odgovorila da čita 'Kvantnu fiziku', a romane ne čita jer ne postoji ni jedan koji bi je zanimao pa piše svoje i čita ih ispočetka. To joj je, kaže, najbolje. Koliko duboko je 'zapela' u literaturi kvantne fizike govori i činjenica da je pokušala objasniti dvojnost jabuke. 

Kada pomisliš na jabuku istovremeno pomisliš i na suprotno od jabuke

- Kada pomisliš na jabuku istovremeno pomisliš i na suprotno od jabuke. To je alat za razumijevanje matematike i stvari sa dvije odvojene stvarnosti. Kreativnost pak dolazi iz jedinstvenosti. To nije dvojna svijest - kazala je Willow. 

Njezin se mlađi brat pak zabavlja s antičkim tekstovima kojima se ne može utvrditi datum. Jaden je rekao i da inspiraciju za svoju glazbu pronalazi u 'melankoliji oceana' i 'melankoliji svega ostalog', a Willow osjeća da je samo djelić hologramske stvarnosti koju je napravila 'viša svijest'. Willow je također istaknula da ne vjeruje u vrijeme. 

- Ja mogu učiniti da mi vrijeme prolazi brže ili sporije i tako znam da ono u stvari ne postoji - rekla je. Još jedna stvar u koju Smithovi ne vjeruju je škola. 

Škola nije autentična jer ima kraj. To nije istina. To nije stvarno

- Ovako. Škola nije autentična jer ima kraj. To nije istina. To nije stvarno. Naše učenje nikad neće prestati. Nastavit ćemo ići u školu u koju idemo svakoga jutra - rekao je Jaden i dodao da u školi ionako ništa ne naučiš. Kao primjer dao je automobilske nesreće koje se događaju unatoč tome što vozači moraju završiti autoškolu. Za Willow, koja je u školu išla godinu dana, to je bilo najbolje i najgore iskustvo u životu. 

- Bilo mi je najbolje iskustvo jer sam shvatila zašto su djeca toliko depresivna, bilo mi je najgore jer sam i ja bila depresivna - objasnila je Willow.

Jaden je zaključio da mu je cilj u životu biti najluđa osoba u povijesti i da želi to podići na olimpijsku razinu. 

- Želim biti najizdržljiviji čovjek na planetu - rekao je.

Smithovi često svoja razmišljanja i metafore dijele s drugima na društvenim mrežama, a Jaden je zbog svojih statusa dobio i nadimak 'Konfucije internetskog doba'. Njegove, često zbunjujuće, objave zato su mu priskrbile preko pet milijuna pratitelja na Twitteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin