Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smrt suradnice slomila kraljicu Elizabetu: 'Jako ju je voljela...'

None Foto: 3

Elizabeta II. će radi svoje obožavane šefice osoblja prekršiti sve protokole i kraljevska pravila s dvora

Iako nikad ne ide na sprovode svojih zaposlenika, kraljica Elizabeta II. (98) otići će na sprovod dugogodišnjoj zaposlenici Annette Wilkin, koja je preminula nakon kratke bolesti. S britanskog dvora kažu da je vladarica 'ljuta', 'u šoku', 'žalosna' te da se ne može pomiriti sa smrću najdraže zaposlenice i šefice čitavog njezina osoblja.

Annette Wilkin je za kraljicu počela raditi 1974., a preminula je od teške, ali kratke bolesti u 73. godini.

- I nju smo zvali kraljica Annette. Bila je vječno sređena, tiha i mirna, ali je sve znala disciplinirati. Vodila je sve željeznom, a opet mekom rukom. Bila je kraljičina žena od povjerenja - kažu iz palače o pokojnoj šefici osoblja i ceremonije. 

- Sasvim je izvjesno da će se kraljica ići pozdraviti na sprovod, što inače ne radi jer ne želi privlačiti pozornost, ali ovaj će put napraviti iznimku - potvrđuju PR-ovci iz Buckinghamske palače.

Countess Mountbatten of Burma's funeral | Autor: Mark Richards/Press Association/PIXSELL Foto: Mark Richards/Press Association/PIXSELL

Kažu i kako je Annette bila tako voljena da je se maltene smatralo članom kraljevske obitelji. Njezin je uspon bio strelovit i zaslužila ga je, ali je, kao na filmu, počela na samom dnu. Kao pospremačica kreveta i čistačica. Premetnula se u domaćicu, a onda i u glavnu šeficu ostatka osoblja.

Brinula se i da sve ide po planu tijekom svadbi princa Williama (36) i Kate Middleton (37), kao i Meghan Markle (37) i princa Harryja (34). Frogmore Castle, gdje su Harry i Meghan obitavali, također je bio pod njezinom jurisdikcijom, kao i kraljičini korgiji. Nikad se nije udavala niti osnivala obitelj. Njezina je obitelj, smatrala je, bila kraljevska obitelj Britanije.

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Komentari (2)
  • Žena je posvetila život kraljevskoj obitelji, ali, to su već godine za mirovinu, a izgleda i za smrt. Ne može svakom biti kao kraljici.....?

    1. 6. 2019,   16:05
  • Hahahaah, koje prekrseno pravilo 🙈🤣🤣

    29. 5. 2019,   09:06