Obavijesti

Show

Komentari 38

'Umjesto čestitke na ispitu, ja tebi držim oproštajni govor...'

'Umjesto čestitke na ispitu, ja tebi držim oproštajni govor...'
8

Edita je na dan sprovoda trebala položiti vatrogasni ispit, rekao je sa suzama u očima njezin kolega iz dobrovoljnog vatrogasnog društva. No sudbina je htjela drugačije

VIDEO

Koga ne bi shrvala ovakva bol, zapitao se svećenik na sprovodu Edite Ptičar. Čak i najstariji stanovnici Kloštar Ivanića rekli su kako se ne sjećaju kad je netko u njihovu mjestu imao toliko velik sprovod. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:36

Tisuće ljudi u ponedjeljak su se na groblju u Kloštar Ivaniću oprostile od Edite Ptičar, kandidatkinje “Farme”, koja je tragično preminula u prometnoj nesreći prošloga tjedna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Plač, tuga i jecaji. Teško je riječima opisati atmosferu na Editinu sprovodu. Od pokojnice su se željeli oprostili obitelj, prijatelji i poznanici. Neki su od tuge jedva stajali. Sa suzama u očima te crvenim i bijelim ružama u rukama te uz pjesmu 'Bliže, o Bože moj', posljednji pozdrav voljenoj Editi dali su i muškarci i žene, mladi i stari. Svećenik je usporedio njezin odlazak s prerano ugašenim plamičkom svijeće.

- Iako je otišla prerano, za Editu bi uvijek bilo rano da nas napusti. Zahvaljujemo dragom Bogu na njenom životu - rekao je svećenik. 

Ožalošćeni kolege iz showa 'Farma' ne mogu se pomiriti s tim da je njihova prijateljica tragično nastradala. 

- Potresen sam i sav nikakav. Uvijek smo se držali skupa i radili zajedno. Ona je bila jedna divna djevojka - rekao je njezin kolega Saša Vujnović (28). Zagrepčanka Anica Orehoci (46) bila je bliska s Editom u realityju. 

Trebala položiti vatrogasni ispit

Edita je na dan sprovoda trebala položiti vatrogasni ispit, rekao je sa suzama u očima njezin kolega iz dobrovoljnog vatrogasnog društva. No sudbina je htjela drugačije.

- Umjesto čestitke na ispitu držim ti oproštajni govor. Od prvog dana kad je pristupila našem društvu, Edita nas je osvojila svojom pozitivnom energijom i zaraznim osmijehom - prisjetio je prijatelj.

Kao djevojčica Edita je slobodno vrijeme posvetila rukometu u Osnovnoj školi Đure Deželića u Ivanić Gradu, koju je i sama pohađala. U osmom razredu nastupila je na županijskom natjecanju iz rukometa i s ekipom je osvojila prvo mjesto. Razrednik viših razreda osnovne škole, Ivica Gregurec, imao je samo riječi hvale za bivšu učenicu.

- Bila je jako dobra učenica, uvijek na vrijeme izvršavala obaveze. Uvijek vedra, nasmijana i marljiva, rekao bih da je bila baš onakva učenica kakvu svaki profesor priželjkuje - objašnjava Gregurec i dodaje kako se sjeća da je Edita bila vrlo dobra u matematici i fizici, koje on predaje.

'Bilo nam je lijepo, ne bismo brinuli no o čemu...'

U slobodno vrijeme plesala je folklor i volontirala u dobrovoljnom vatrogasnom društvu, a radila je i kao konobarica. Kako je istaknula prije showa, voljela je prirodu, rolanje i spontane izlaske. Sebe je opisivala kao romantičnu dušu koja nije nimalo sramežljiva. Najviše se bojala da jednog dana ne ostane sama, neudana i bez djece. Govorila je da ju drugi smatraju vrlo zabavnom. Tužna vijest o tragediji potresla je njezinu obitelj, prijatelje, kao i gledatelje showa, ali i njenog bivšeg sustanara Sašu Vujnovića (26), koji još ne vjeruje da je Edita poginula.

Za nju ga vežu samo lijepa sjećanja. Edita i Saša imali su pravu ljubavnu priču u showu. Iako je Edita imala dečka kad je počelo snimanje, s njim nije bila baš u najboljim odnosima jer je otišao u Njemačku zbog posla. S druge strane, Sašu je ostavila supruga, s kojom ima sina, a u emisiju se prijavio samo kako bi joj dokazao da nije tako loš kao što ona misli. Edita i Saša “kliknuli” su odmah prvog dana i svi su u kući vidjeli da između njih postoji kemija. Odnos je, doduše, bio s puno svađa i tenzija, ali uvijek bi brzo izgladili stvari. 

- Bilo nam je lijepo. Zaspali bismo skupa, ne bismo brinuli ni o čemu. To što smo mi imali bilo je posebno i trajalo je i nakon showa. Bili smo skupa kratko, ali slatko. Uvijek će mi biti u sjećanju - zaključio je Saša. I drugi sustanari imaju samo lijepa sjećanja na Editu.

- Edita je bila vrlo vedra, vesela i pozitivna djevojka. Voljela je raditi i stvarno je bila vrijedna. Njezin odlazak jako me pogodio. Čule smo se prije nekoliko dana i dogovarale se za izlazak. Stvarno sam u šoku - kazala je Matea Jambreković (23). Dodala je kako su u realityju puno razgovarale o konobarskim iskustvima. Vijest o tragediji potresla je i Maju Puticu (30).

- U šoku sam. Sjećat ću se prvo njezinog osmijeha. Iako se nismo puno družile, Edita je bila draga djevojka - rekla je domaćica iz Dubrovnika. Đurđa Smoljanović (42) bila je kratko na “Farmi”, a kolegice se sjeća kao vedre djevojke.

Ozren Tkalčević (39) jedva dolazi do riječi od tuge.

- Teško mi je govoriti. Kad sam saznao što se dogodilo, noge su mi se odsjekle. Bila je jako zrela s obzirom na svoje godine. Teško će mi biti gledati je s obzirom na to da ‘Farma’ još traje - rekao je Ozren.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'