Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stewart 26 godina gradio tajni željeznički grad: 'Osvojio me'

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL 4

Zakačio sam se za američku željeznicu zbog toga što sam tamo živio kad je stvoren nacrt. Pogledao bih kroz prozor i bio je tamo, priča Rod Stewart

Pjevač Rod Stewart (74) podijelio je s javnosti ogromni, nevjerojatno detaljni model željezničkog grada koji su on i njegovi prijatelji radili 26 godina, u intervjuu za časopis Railway Modeller.

Stewart je predstavio u britanskom časopisu za hobije svoj grad inspiriran Philadelphijom iz 1940-ih čija je izgradnja započeta na tavanu njegova doma u Los Angelesu 1993.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

- Zakačio sam se za američku željeznicu zbog toga što sam tamo živio kad je stvoren nacrt. Pogledao bih kroz prozor i bio je tamo. Uz dvije vrlo uslužne prodavaonice koje su prodavale modele američkih željeznica u blizini Los Angelesa - što sam drugo mogao kupovati? - kazao je Stewart te dodao kako ga je inspirirala knjiga o Georgeu Selliosu, poznatom američkom tvorcu modela željeznice.

Singer Rod Stewart arrives with his wife Penny Lancaster for the Pride of Britain Awards in London | Autor: Paul Hackett/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Paul Hackett/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Njegov je rad bio fascinantan. Predanost detalju nevjerojatna je. Moramo to napraviti, rekao sam - objasnio je poznati pjevač. Stewartov interes za prave modele željeznice započeo je u djetinjstvu dok je živio na sjeveru Londona te putovao na odmor s roditeljima u obalni grad Bognor Regis.Tamo je vidio u izlogu model željeznice koji ga je osvojio.

To je poželio za rođendan no otac mu je umjesto toga kupio gitaru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (1)