Disney je obožavateljima koji su prisustvovali proslavi u povodu Ratova zvijezda u Chicagu prikazao prve isječke filma koji će se pojaviti u prosincu  u kinima i zaključiti filmsku sagu koja je počela 1977. Na svršetku trailera, kad se začuo zlokoban imperatorov smijeh, na pozornici se pojavio glumac Ian McDiarmid (74) koji je igrao Palpatinea i u prijašnjim filmovima.

Publika, u kojoj je bilo 10.000 obožavatelja Ratova zvijezda, pojavu McDiarmida na sceni pozdravila je gromoglasnim pljeskom. Do petka popodne trailer Uspona Skywalkera pregledan je oko 11 milijuna puta.

- Radnja filma odvija se neko vrijeme nakon događaja iz filma "Posljednji Jedi" - kazao je redatelj filma J.J. Abrams (52).

U jednom od prizora vidi se zagrljaj između Princeze Leie, koju je igrala preminula Carrie Fisher i Rey (Daisy Ridley). Fisher je umrla 2016, no Abrams je rekao da je bilo "čudo" kako je mogao spojiti nekorištene snimke iz "Posljednjeg Jedija" da se nastavi priča o omiljenom liku.

- Princeza Leia u ovom filmu živi na način koji mi je nevjerojatan - rekao je Abrams. 

Okolnosti koje prate Palpatineov povratak ostaju tajnovite. Činilo se da je umro u "Povratku Jedija" 1983. U traileru prikazanom u petak Lukeov glas (Mark Hamill) kaže Rey da "nitko nikad zaista nije otišao". Luike također kaže Rey da su "nam prenesena sva znanja" i da se sada ona mora boriti protiv zla. 

Film će izaći na velika platna u prosincu ove godine.