Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stigao prvi video sa snimanja drugog dijela filma 'Top Gun'

None Foto: IMDB 2

Malotko je vidio išta bitno sa seta novog Cruiseovog filma. Tu činjenicu je promijenio Cruise osobno kada je objavio svoj novi video, koji stiže ravno sa snimanja 'Top Gun: Maverick'

Već neko vrijeme Tom Cruise je zaposlen sa snimanjem prvog nastavka jednog do filmova koji su ga učinili megazvijezdom, 'Top Gunom'. No već poprilično dugo nikakve vijesti nisu stigle sa snimanja.

POVRATAK KORIJENIMA Novi redatelj idućeg 'Jamesa Bonda' otkrio detalje o radnji

Bili su objavljeni popisi glumaca koji će glumiti, rečeno je i nešto o scenaristima, a i o redatelju, no malotko je vidio išta bitno sa seta. Tu činjenicu je promijenio Cruise osobno kada je objavio svoj novi video, ravno sa snimanja 'Top Gun 2', to jest 'Top Gun: Maverick'. U videu promovira svoj ljetni hit, 'Nemoguća misija: Raspad sistema', skupa s redateljem i scenaristom tog filma, Christopherom McQuarriejem. 

Foto: Facebook/Screenshot

Crusie i McQuarrie poslali su dosta bitnu poruku svim gledateljima koji posjeduju nove televizore, na kojima se nalazi jedna poprilično besmislena opcija, 'Motion smoothing'. U pitanju je postavka koja je vrlo često automatski aktivirana na velikom broju novih televizora, a gledanje nekih filmova je zbog nje nešto lošije nego što bi smjelo biti.

SUPERJUNAKINJE STIŽU Marvel je shvatio: Novi foršpan za 'Captain Marvel' je odličan

- Ponosni smo što vam možemo predstaviti 'Nemoguću misiju: Raspad sistema' i želimo da u filmu uživate na jednak način kao da ste i u kino dvorani - rekao redatelj.

Cruise je potom predložio da gledatelji pretraže na internetu kako se na njihovom televizoru gasi ta opcija, ako je uopće imaju i ako je upaljena.

Pogledajte video

Za one koji nisu upoznati s ovom opcijom, u pitanju je softwaresko 'pooštravanje' kadrova ne bi li se smanjila mutnoća izazvana pokretima. Dok ta opcija podosta dobro funkcionira na nekim filmovima, na mnogima daje izgled kakav inače vidimo u tzv. 'sapunicama'. Serijal filmova koji je od toga 'patio' bila je ekranizacija knjige 'Hobbit', Petera Jacksona (premda je u tom primjeru u igri bilo nekoliko problema, o kojima danas nećemo tu raspravljati).

Pogledajte video gdje je pokazana razlika između upaljene i ugašene te opcije

'Top Gun: Maverick' se snima po scenariju Petera Craiga, Justina Marksa, Ashleyja Millera te Zacka Stentza. Produkciju još jednom vodi Jerry Bruckheimer, a pomažu mu Cruise i David Ellison.

Režiju 'Top Gun: Maverick' vodi Joseph Kosinski, koji je s Cruiseom već surađivao na filmu 'Zaborav'. Osim Cruisea se u film vraća i Val Kilmer, koji je glumio u prvom filmu njegovog protivnika. 'Top Gun: Maverick' u kina dolazi u jeku blockbusterske sezone 2019. godine, 12. srpnja.

VIDI OVO! Najmisteriozniji: Što skrivaju ova četiri horoskopska znaka? 

Tema: FILM

Komentiraj, znaš da želiš!