Obavijesti

Show

Komentari 0

Stiže nam iz svemira: Omiljeni Autobot dobio je svoju priču

Stiže nam iz svemira: Omiljeni Autobot dobio je svoju priču
1

U prethodnim filmovima o Transformerima gledali smo Bumblebeeja kako ratuje protiv Deceptikona. No nismo se nikada upitali kako je Bumblebee u stvari došao na naš planet.

VIDEO

Najomiljeniji Transformer gotovo sigurno je 'mladi' Bumblebee. To je jedan od Transformera koji ne govori, već koristi pjesme i tuđe govore kako bi komunicirao.

U prethodnih pet filmova o tim ogromnim robotima gledali smo Bumblebeeja kako ratuje protiv okrutnih Deceptikona od samog početka te borbe na Zemlji. No nismo se nikada upitali kako je Bumblebee u stvari došao na naš planet.

Odgovor na to pitanje dolazi nam u ovogodišnjem miljeniku kritike, filmu jednostavno nazvanom po glavnom liku, 'Bumblebee'.  Produkcija na ovom filmu započela je još 2016. godine, kada je već mnogima postalo jasno kako novi film Michaela Bayja neće ispuniti baš sva očekivanja.

Premda je peti film o Transformerima ipak bio uspješan na kino blagajnama, i dalje to nije bio uspjeh kakvom su se nadali financijeri. Stoga je odlučeno da u novom filmu manje fokusa bude na eksplozijama i inim trikovima koje voli redatelj Michael Bay, a da se više fokusira na likove i jednostavno interesantnu priču.

Pogledajte video

Kako se može suditi prema trenutačnim podacima s kritičarske stranice Rotten Tomatoes, takva je 'kocka' posve uspjela jer 'Bumblebee' je ne samo najbolje ocijenjen film o Transformerima, već je i film s ocjenom na kojoj mu mogu pozavidjeti i remek-djela.

Uradak tako ima ocjenu od 98%, s 49 kritičara koji su dali pozitivnu ocjenu, a samo jednim koji je dao negativnu. Razlog za toliko kvalitetnu ocjenu posve moguće jest i činjenica da u stvari gledamo jednu toplu priču o podrijetlu jednog robota i o jednoj djevojci koja traži svoje mjesto u svijetu, za razliku od sada već jako dosadnih priča o spašavanju cijele Zemlje.

Pogledajte video

U bijegu od opakih Decepticona tijekom 1987., Autobot Bumblebee pronađe utočište na smetlištu u malom kalifornijskom obalnom gradiću. Charlie (Hailee Steinfeld), osamnaestogodišnjakinja koja nastoji pronaći svoje mjesto u svijetu, ga otkriva, oštećenog i slomljenog. Nakon što Charlie oživi Bumblebeeja, brzo će naučiti da to nije obična, žuta VW Buba. Avantura će ubrzo otpočeti.

 

Lorenzo di Bonaventura i Michael Bay, producenti franšize 'Transformers', producirali su film, a pomagali su im izvršni producenti Steven Spielberg, Brian Goldner i Marko Vahradian. U glavnim ulogama su mlada Hailee Steinfeld i John Cena, a uz njih se u filmu pojavljuju i brojni epizodni glumci.

'Bumblebee' u domaća kina stiže preksutra, 20. prosinca, u distribuciji Blitza.

Zvijezda 'Igre prijestolja' skinula se u bikini i pokazala svu raskoš svog isklesanog tijela!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode