Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud odlučio: Kravić mora dati Zoranu Mamiću 1,48 mil. kuna

None Foto: PIXSELL 7

Sve je počelo u prosincu 2014. kada je, prema tvrdnjama Zorana Mamića, Monika Kravić od njega posudila tih 200.000 eura. Monika kaže da nikad nije dobila nikakav novac od Zorana

Monika Kravić (37), bivša supruga Marija Mamića, sina Zdravka Mamića (60), duguje Zoranu Mamiću, 200.000 eura, što je otprilike 1,48 milijuna kuna, piše Večernji list. Po nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Sesvetama, mora ih vratiti i to s kamatama koje teku od 16. prosinca 2016. godine. Uz to, Zoranu mora platiti 167.750 kuna troška parničkog postupka. 

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sve je počelo u prosincu 2014. kada je, prema tvrdnjama Zorana Mamića, Monika Kravić od njega posudila tih 200.000 eura. 

- Kada me tražila pozajmicu bila je u braku s Marijem. Htjeli su kupiti neku kuću u Ravnoj gori. S Monikom sam sklopio ugovor kod javnog bilježnika. Dogovor je bio da mi se taj novac vrati u roku od dvije do tri godine. Kako novac nije vraćen, a ona se razvela od Marija, za povrat novca najprije sam se obratio njemu. No on mi je kazao da je on svoj odnos s njom riješio, a što se tiče tog novca da to riješim s njom - rekao je Zoran Mamić tijekom postupka. 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iz dokaza koji su izvedeni tijekom postupka, proizlazi da je 17. prosinca 2014. Monika sama uplatila 918.000 kuna na svoj račun, dok je 27. prosinca 2014. Mario na račun uplatio 300.000 kuna. 

Monika nije osporavala da je potpisala ugovor sa Zoranom kod javnog bilježnika, ali kaže da nikad nije dobila nikakav novac. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Taj sam ugovor potpisala na zahtjev svog supruga Marija Mamića. Nisam ga čitala ni gledala što potpisujem, a nisam supruga puno ni ispitivala oko toga. On mi je samo rekao da je to dio nekih njegovih poslovnih kombinacija. Na taj sam ugovor i zaboravila, a čak i kada sam sa Zoranom Mamićem bila u dobrim odnosima, o tom se ugovoru nije razgovaralo. U to sam vrijeme kupila jednu nekretninu na svoje ime, no ona nema nikakve veze s ovom pozajmicom jer dok sam bila u braku s Marijem, mi smo dobro živjeli i nitko nam nije trebao pozajmljivati novac - rekla je tijekom postupka Monika. 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Tvrdi da je sama uplatila 918.000 kuna, ali nije dokazivala iz kojih je izvora došao novac pa je presuđeno u korist Zorana. 

- Znam da je stric mojoj bivšoj supruzi posudio 200.000 eura za kupnju nekretnine u Gorskom kotaru i uređenje stana u Novalji. Iznos od 100.000 eura bio je uplaćen na račun, a 300.000 kuna na moj račun pa sam taj novac uplatio na njezin. Dio novca isplaćen je i u gotovini, a tome sam i osobno bio prisutan - kaže Mario. 

POGLEDAJTE SERIJAL 'ZENZACIJA': 

Komentari (231)
  • Ne ulazim u tu njihovu problematiku, ali nikako ne može ući u moju glavu kako je moguće da je trošak parničnog postupka 167.750 kn? Još mi ovo izgleda jako jednostavno, kod javnog bilježnika se bilo, postoji ovjereni ugovor, postoje bankovni izvadci... Da li onda običan čovjek uopće ima mogućnosti koristiti usluge hrvatskog suda ako smatra da ima pravo jer u konačnici tako ne mora biti? Kako, na koji način i kome se može u našoj državi obratiti netko sa lošim financijskim stanjem? Ne znam da li pri tom sud i nečiju imovinu preračuna u financije pa zbroji recimo sa malim mjesečnim prihodom pa se tako i bez stana može ostati?

    15. 11. 2019,   21:59
  • Monika, dušo, imala si 918 000 kn u rukama i to si uplatila na svoj račun. Sad ces prodati nesto od bračne stečevine i opet biti na nuli jer kad s vragom plešeš..

    15. 11. 2019,   22:08
  • Ovi se kradu i unutar svojih intimnih krugova a gdje ne bi krali po dinamu...natrag u bosnu

    15. 11. 2019,   22:20