Obavijesti

Show

Komentari 10

Superman: 'Volim Zagreb, idem u kino, a nitko ne zna tko sam'

Superman: 'Volim Zagreb, idem u kino, a nitko ne zna tko sam'
4

Prije točno 30 godina supruga Christophera Reevea posjetila ga je u Zagrebu za vrijeme snimanja 'Velikog bijega' 1988. Između snimanja jahali su okolicom Zagreba

VIDEO

Film 'Superman' Richarda Donnera, u kojem se glavnom ulogom proslavio legendarni Christopher Reeve, pojavio se u američkim kinima u prosincu 1978, prije točno 40 godina. U vrijeme premijere filma Reeve je imao 26 godina, a junaka s Kriptona tumačio je u još tri nastavka. Iako je snimio mnogo drugih filmova, ni jedan se nije mogao mjeriti s uspjehom 'Supermana'.

 

Christopher Reeve Superman III #christopherreeve #supermaniii

Objavu dijeli Christopherreeve (@aboutchristopherreeve)

Manje je poznato da je ovaj američki glumac 80-ih godina čak dva puta snimao filmove u Hrvatskoj. Prvi, 'Avijatičar', snimao je 1984. u okolici Rijeke, koja je 'odglumila ' sjeverozapad SAD-a. Reeve je glumio američkog pilota iz 1920-ih, a sve scene letenja nad Hrvatskom tada je sam odradio u kokpitu aviona. Reeve je, naime, imao pilotsku dozvolu i sam je vozio avion na snimanju.

 

Happy Birthday To Christopher Reeve! He’s My True And Only Inspiration, Favorite Actor, Superman Actor, And Author. Wish He Was Still Here. He Give So Many Those Paralyzed And Those Who Won’t Hope! Thank You Christopher Reeve! We Miss You So Much! 😢💙 (NOT MINE IT'S @THECHRISTOPHERREEVE) (: #TeamReeve #teamchristopherreevelegacy #thechristopherreevefans #thechristopherreevelegacy #thechristopherreeve #ChristopherReeve #christopherreeverip #christopherreevelegacy Superman (Christopher Reeve) going back in time to save Lois Lane and save the day! Best Superman actor ever! The one and only Superman. Forever long live his LEGACY and never forgotten. ;) Christopher Reeve and forever long live his LEGACY! ; ) Visit www.christopherreeve.org The Christopher and Dana Reeve Paralysis Foundation!! Please donate to Team Reeve to help people with Polio, Parkinson's, Alzheimer's, MS, ALS, Stroke, as well to repair the damaged spinal cord; #TeamChristopherReeveLegacy #teamreeve #TeamReeve #follow Please help. It's to honor his LEGACY the legacy he had left with us. #TeamChristopherReeveLegacy #teamreeve #TeamReeve #ChristopherReeve #christopherreeve #christopherreeverip #thechristopherreevelegacy #thechristopherreeve #thechristopherreevefans #TeamChristopherReeveLegacy #teamreeve #TeamReeve #ChristopherReeve #christopherreeve #christopherreeverip #thechristopherreevelegacy #thechristopherreeve #thechristopherreevefans Christopher Reeve the one and only Suoerman! A hero never dies. ; ) Visit www.christopherreeve.org The Christopher and Dana Reeve Paralysis Foundation!! Please donate to Team Reeve to help people with Polio, Parkinson's, Alzheimer's, MS, ALS, Stroke, as well to repair the damaged spinal cord; #TeamChristopherReeveLegacy #teamreeve #TeamReeve #follow Please help. It's to honor his LEGACY the legacy he had left with us. #christopherreevelegacy #lookupintheskyitsabirditsaplaneitsjustaguyinaredcape #JoinTeamReeve #JoinChristopherReeveParalysisFoundation #JoinChristopherReeveFoundation #JoinChristopherReeveParalysis #thechristopherreevelegacy #thechristopherreeve #thechristopherreevefans #christopherreevelegacy

Objavu dijeli OFFICIAL SUPERMAN FAN ❎ (@christopher.reeve)

Reeve se u tadašnju Jugoslaviju vratio 1988.,  prije točno 30 godina. Tada je nekoliko mjeseci u Hrvatskoj snimao 'Veliki bijeg 2', ratnu priču u nastavcima. Dao je i intervju za domaće medije koji je prenio Yugopapir. U njemu je rekao što misli o Zagrebu, u kojem je bio smješten, kako se zabavlja u stankama između snimanja te kako mu se općenito sviđa glumački život.

 - Živjeti na snimanjima između seta i hotelske sobe može biti užasno dosadno. Bio sam u mnogo gradova u kojima sam se osjećao kao da služim vojsku ili izdržavam zatvorsku kaznu. Na sreću, Zagreb je divan grad i mjesto za lutanje. Kada sam slobodan, volim na biciklu otići nekamo u okolicu, u prirodu - rekao je Reeve koji je već prvoga dana u Zagrebu, želio u kinu pogledati 'Vještice iz Eastwicka'. Objasnio je i zašto. 

 

Objavu dijeli Santi (@stuff8968)

- Nisam imao neki poseban razlog, jednostavno sam želio negdje navečer izaći. Kod kuće se stalno spremam otići u kino, ali mi nikad ne uspijeva. No, na snimanju je to dobar način da prođe večer - priznao je glumac. U intervjuu je priznao i to da je oduševljen Hrvatskom te da oduvijek uživa putujući po svijetu zahvaljujući svojoj profesiji.

- Nastojim iskoristiti što više... Lijepa strana glumačkog poziva jest u tome što možete vidjeti svijet, a da to ne morate platiti. Mnogi ljudi dolaze u Jugoslaviju na odmor i plaćaju da bi išli u Dubrovnik, dok mene drugi dobro plaćaju da budem ovdje. Dok sam snimao filmove o Supermanu, proveo sam s prekidima čak sedam godina u Engleskoj. Osiguravajuće društvo vam kaže da ne smijete raditi nikakve riskantne stvari. Ali, i prijeći ulicu može biti riskantno! Zato sam ja sve to zanemario i išao na skijanje, vozio sportske automobile, ronio, jahao - priznao je Reeve.

- Meni treba mnogo aktivnosti. Zanima me i kultura. Danas se spremam u Modernu galeriju, a htio bih vidjeti i novi balet u kazalištu. Karte su ovdje nevjerojatno jeftine - dodao je. Ono što ga se posebno dojmilo je to da ga nitko - nije prepoznao.

 

#ChristopherReeve on a bike! #Superman #FamousPeopleonBicycles

Objavu dijeli FamousPeopleOnBicycles (@famouspeopleonbicycles)

- Hodao sam danas gradom, gledao mlade kako se zabavljaju, bio sam na Trgu Republike (današnji Trg bana Jelačića, op. a.) i pola sata slušao koncert neke rock-grupe bez ikakvih problema. Za mene je to prekrasna promjena u odnosu na New York gdje nemam mira - ispričao je.

Screenshot

Njegova dugogodišnja supruga Dana posjetila ga je za vrijeme snimanja 'Velikog bijega', a to je ujedno bio i njihov prvi zajednički put u inozemstvo. Između snimanja, Christopher i Dana istraživali su područje Hrvatske i Slovenije i ostali oduševljeni prirodnim ljepotama. Kako je Dana kasnije opisivala, bili su 'očarani romantikom i ljepotom'.

370967351

Supruga američkog glumca također je rekla da je boravak u Hrvatskoj za oboje bilo vrlo uzbudljivo i zanimljivo iskustvo. Uživali su u popodnevnim vožnjama biciklom, a često su i jahali na širem području Jugoslavije. U knjizi koju je objavila posebno je se dojmilo jahanje uz granicu Hrvatske i Slovenije, uživanje u vinima i prekrasnim krajolicima. Reeve, koji je bio sportski tip, obožavao je plivanje, biciklizam, sportske utrke, ali jahanje mu je bila velika ljubav, koja ga je na kraju stajala života.

Na jednom konjičkom natjecanju 1995.  pao je s konja i ostao paraliziran od vrata na niže. Sljedećih devet godina proveo je prikovan za kolica. No ni to nije spriječilo hrabrog 'Supermana' da se nastavi baviti glumom. Imao je uloge u nekim TV filmovima i serijama, a posljednja uloga bila mu je u Smallvilleu, seriji o životu mladog Clarka Kenta. Preminuo je 2004. u 52. godini od posljedica srčanog udara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije