Obavijesti

Show

Komentari 47

Supruga ga pazi: 'Moram malo krast' vrime i biti uz more...'

Supruga ga pazi: 'Moram malo krast' vrime i biti uz more...'
7

Glazbena legenda kod kuće je u Splitu s obitelji, a u bolnicu odlazi na liječenje. Kako nam je rekla njegova supruga Vesna, završio je s kemoterapijom, nakon čega je podvrgnut imunoterapiji

VIDEO

Dobro sam, hvala na pitanju. Iša’ bi ja odma’ u Vela Luku i sve to, ali ne može se još. Liječenje je u pitanju. Zdravlje je dobro, bolje nego prije. Borimo se, rekao nam je Oliver Dragojević (70).

Oliver se oporavlja: Iša' bi ja u Vela Luku, ali ne može se još...
Oliver se oporavlja: Iša' bi ja u Vela Luku, ali ne može se još...

Glazbena legenda kod kuće je u Splitu s obitelji, a u bolnicu odlazi na liječenje. Kako nam je nedavno rekla njegova supruga Vesna, završio je s kemoterapijom, nakon čega je podvrgnut imunoterapiji. Liječnici su mu rekli kako CT pokazuje da se tumor smanjio. Nedavno su ga odveli da vidi svoju brodicu u splitskoj lučici.

Pokretanje videa...

00:52

- E, pa lipo je malo doć uz more nekad s obzirom na to da sam ograničen kretanjem. Moram malo krast’ vrime i bit’ uz more - govori Oliver.

Dane provodi sa sinovima i unucima, a supruga pazi da ne pokupi virozu. Viđa se s prijateljima koji su mu najbliži. Iz splitske bolnice je izašao uoči blagdana. Božić i Novu godinu proveo je s obitelji. Bliski suradnik Nenad Drobnjak, s kojim se redovito čuje, zvao ga je za doček 2018. da mu kaže kako se Oliverov omiljeni film “Forrest Gump” prikazuje na malim ekranima. Oliver mu je odgovorio da će ga obavezno pogledati.

- Sretan je, kako neće biti. Mjesec dana je bio u bolnici. Za Božić su nam malo došla dica. Prehlade su u điru pa ga čuvamo da ne bi pokupio virozu - rekla nam je tad Vesna. Isto govori i Drobnjak. Da ne vlada razdoblje gripe, Oliver bi vjerojatno već otišao u Vela Luku, u kojoj najradije provodi vrijeme.

Oliver je Novu godinu dočekao uz najdraži film ‘Forrest Gump’
Oliver je Novu godinu dočekao uz najdraži film ‘Forrest Gump’

Ondje se pjevač odmarao i u kolovozu kad je javnost doznala da se liječi od karcinoma na plućima. Pozlilo mu je na sprovodu prijatelja Remija Kazinotija. Zbog bolesti je morao otkazati oba slavljenička koncerta u Spaladium Areni sredinom prosinca koja je zakazao u povodu svojeg 70. rođendana koji je proslavio 7. prosinca. Bilo mu je žao i kad je otkazao nastup na dobrotvornom koncertu u Lisinskom na kojemu je želio nastupiti za oboljelu djecu u Klaićevoj. Nastupima se izrazito veselio, no zdravlje mu je sad prioritet.

- Počeo se zafrkavati. Već spominje koncerte, ali ja mu govorim polako. Kaže da prvi nastup obavezno mora zakazati u Splitu. Možda već na proljeće. Jako je pozitivan. Pjevuši dok priča - rekao nam je Drobnjak. Oliver ni u bolnici nije gubio vedar duh. Pričao je viceve s kolegom Tedijem Spalatom koji ga je, uz Gibonnija, posjećivao.

Oliver hrabrio obitelj i prijatelje dok se liječio

Posljednji koncert koji je imao bio je sredinom listopada na 50. godišnjicu Županijske lige protiv raka, kad je u splitskom HNK pjevao s Marijanom Banom, Tedijem Spalatom i Gibonnijem. Posebno je emotivno bilo kad je zasvirao prve taktove hita “Vjeruj u ljubav”, kako je koncert i nazvan.

'Oliver je optimističan kao i svi oko njega, druži se s obitelji'
'Oliver je optimističan kao i svi oko njega, druži se s obitelji'

- Ako mi je ikad trebala pomoć, onda je to sad. S vama će mi biti puno lakše - rekao je Oliver publici.

Dok je planirao koncerte u splitskoj Spaladium Areni, Dragojević je dogovarao probe s kolegama iz pratećeg benda Dupini, s kojima nastupa više od 22 godine. U sportskom izdanju i sa šiltericom na glavi “dirigirao” je tehničarima pred splitskim kafićem, u kojemu se godinama nalazi s kolegama, na koje mjesto trebaju postaviti instrumente.

Odlučni borac zakazao je i dolazak u Zagreb, gdje je imao dogovorenu probu u dvorani Lisinski sa Zagrebačkom filharmonijom. Tek početkom prosinca liječnici su Oliveru zabranili izlaganje velikom naporu jer mu je organizam oslabio nakon četvrtog ciklusa kemoterapija. Oliverovo liječenje vodi prof. dr. Eduard Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju splitske bolnice.

Publika je u svega nekoliko sati pokupovala karte za Oliverova dva slavljenička koncerta koje je on nevoljno odgodio.

- Oliveru je jako teško što mora razočarati publiku koja ga toliko godina prati, ali svi vjerujemo u pozitivan ishod i nove koncerte - stajalo je, između ostalog, u službenom priopćenju organizatora.

15
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tad je “morski vuk” vrijeme uglavnom provodio u krugu obitelji i najbližih prijatelja, no ni u bolničkom krevetu nije potpuno mirovao. Često je razgovarao s Drobnjakom, kojemu je i pjevušio u telefonsku slušalicu.

Oliveru je puno bolje: Otišao je vidjeti svoju brodicu i more
Oliveru je puno bolje: Otišao je vidjeti svoju brodicu i more

- Sugerirali smo Oliveru da se kvalitetno oporavi pa ćemo lako napraviti koncerte. Neke su procjene da bismo na proljeće mogli govoriti o novim svirkama, ali o tom potom. Bitno je da se Oliver posveti sebi, svi smo uz njega – naglasio je tad Drobnjak.

Kolege s estrade su legendarnog pjevača bodrili u jeku teške borbe s tumorom te mu slali ohrabrujuće poruke.

U Frankfurtu na “Hrvatskoj noći”, 11. studenog, prvi puta u deset godina tradicije održavanja te manifestacije nije nastupio jer su mu liječnici savjetovali da ne ide na daleki put. Oliver ih je poslušao, a kolege su s publikom zajednički otpjevali Dragojeviću u čast jedan od njegovih najvećih hitova “Vjeruj u ljubav”. Emotivna izvedba, prema riječima njegovih prijatelja, Splićanina nije ostavila ravnodušnim.

- Ovo je prvi koncert bez nastupa našeg dragog Olivera Dragojevića kojemu želimo puno snage i potpuno ozdravljenje. U mislima i molitvama bit ćemo zajedno uz našeg prijatelja i velikog umjetnika - poručili su organizatori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin