Obavijesti

Show

Komentari 11

Supruga Glogovca posvetila mu dirljive stihove za godišnjicu...

Supruga Glogovca posvetila mu dirljive stihove za godišnjicu...
4

Jedan od najboljih srpskih glumaca, Nebojša Glogovac, preminuo je prije godinu dana u beogradskom Institutu za onkologiju od posljedica bolesti pluća

VIDEO

Na današnji dan prošle godine napustio nas je glumac Nebojša Glogovac u 49. godini u Beogradu. Njegova supruga, bivša televizijska voditeljica i instruktorica joge Milica Šćepanović na društvenim je mrežama objavila pjesmu 'Još ne sviće rujna zora' u znak sjećanja na voljenog supruga. 

- Također se pjeva i bol. Kad želiš plakati, a ne možeš - napisala je Milica na svojem Facebook profilu. Milica i Nebojša iz braka imaju kći Sunčicu (3), a glumac je zbog bivše televizijske voditeljice promijenio način života. 

Glogovac i njegova Milica: Radi nje je promijenio način života
Glogovac i njegova Milica: Radi nje je promijenio način života

- Kad god imaju slobodnog vremena, otputuju kako bi se maknuli od gradske buke i odmorili od svih događanja i pritisaka grada. Čak su razmišljali da bi na neko takvo mjesto mogli i preseliti. Vole selo, ali za sad je to samo ideja  - otkrili su svojedobno prijatelji para.

Jedan od najboljih srpskih glumaca preminuo je u beogradskom Institutu za onkologiju od posljedica bolesti pluća. Srbijanski mediji pisali su da je Glogovac teško bolestan te da su uz njega cijelo vrijeme kao potpora bili obitelj i najbliži prijatelji. 

Liječnici i medicinske sestre nisu mogli vjerovati kada su vidjeli da je on jedan od njihovih pacijenata te pričajući o glumcu nisu mogli zadržati suze. 

Glogovac je tumačio glavnu ulogu u hrvatskom filmu 'Ustav Republike Hrvatske' Rajka Grlića. Utjelovio je umirovljenog profesora, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit. Film je 2016. bio na drugom mjestu najgledanijih domaćih filmova u kinima. 

Na filmu se prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića 'Vukovar, jedna priča'. Zapaženu ulogu imao je i u kazališnom hitu Kult teatra 'Tamna je noć', koja postaje jedna od najkomercijalnijih predstava i igrala se na turnejama u Americi i Kanadi. 

Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu redatelja Gorčina Stojanovića 'Ubistvo sa predumišljajem', u kom je tumačio lik Hercegovca Bogdana, ranjenog na ratištu u Bosni. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na Filmskom festivalu u Nišu.

Uslijedio je čitav niz filmova u kojima je Glogovac imao zapažene uloge: 'Do koske', 'Spasitelj', 'Bure baruta', 'Nebeska udica', 'Munje', 'Bumerang', 'T.T.Sindrom', 'Kad porastem biću kengur' i 'Žena sa slomljenim nosom'.

Veliku popularnost donosi mu i uloga Zlatka u seriji 'Porodično blago'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao