Obavijesti

Show

Komentari 9

'Sve još miriše na nju' je naša najuspješnija ljubavna pjesma

'Sve još miriše na nju' je naša najuspješnija ljubavna pjesma
15

Pjesma je skinuta s albuma 'Buđenje'. Napisao ju je Husein Hasanefendić Hus, a ostala je nezaobilazni dio repertoara svakog velikog koncertnog nastupa benda

VIDEO

Pjesma 'Sve još miriše na nju' grupe Parni valjak već dvadeset godina lomi srca, stoga ni ne čudi što je proglašena i najuspješnijom ljubavnom pjesmom 'Hrvatskog broja jedan'.

Pjesma 'Sve još miriše na nju' skinuta je s albuma 'Buđenje' objavljenog 1994. godine. Napisao ju je Husein Hasanefendić Hus , a do danas je ostala nezaobilazni dio repertoara svakog velikog koncertnog nastupa benda kao i neizostavni dio kolekcije svakog ljubitelja domaće glazbe.

- Drago mi je što je pjesma broj jedan. Ali uvijek može i bolje - u šali je rekao Aki Rahimovski , frontman legendarne grupe koja, uz dvije kraće stanke, djeluje od davne 1975. godine.

VIDEO

Uglazbljene emocije uvijek postaju najveći hitovi, a odabir najuspješnije ljubavne pjesme nije bio nimalo lak. Naš tim se i ovoga puta ozbiljno bacio na posao koji nije prošao bez sentimentalnih uspomena.

- Plakao sam danima i danima pregledavao popis, sjećao se prvih ljubavi, odbijanja. Znate ono kad priđete pun nade djevojci i zamolite je za sentiš a ona vas odbije. Pa onda zapravo ne zapamtim djevojku nego pjesmu za vrijeme koje sam dobio košaricu - otkrio je Ante Perković.

Ljubavnih pjesama, brodoloma i uspjeha su se prisjetili Nives Čanović, Marija Borić i Slaven Španović, a publika u studiju i pred malim ekranima uživala u izvedbama Amire Medunjanin, Željka Krušlina Kruške, Tonyja Cetinskog, Kemala Montena, Opće opasnosti, Dade Topića i, naravno, Parnog valjka.

RTL televizija

Marija Borić zapjevala u duetu sa Željkom Krušlinom Kruškom, Nives Čanović je i s ozlijeđenim prstom uspješno sudjelovala u našoj novoj igri 'Slomi srce', a Slaven Španović se prvi puta okušao u ulozi recitatora i otkrio anegdotu o neuspješnom zavođenju djevojke pomoću pjesme Kemala Montena 'Nije htjela' . Naime, djevojci koja mu se sviđala je pustio pjesmu preko telefona, a drugi dan, prije nego što joj je stigao reći da je on bio taj romantičar s druge strane žice, ona je već bila s drugim.

RTL televizija

Jeste li znali?

Tony Cetinski je za pjesmu '23. Prosinac' osvojio Porina 1996. godine.

U spotu za pjesmu 'Divno je biti nekome nešto' pojavljuje se sedamnaestogodišnja Lea Dekleva.

Divlje jagode se smatraju začetnicima heavy metal zvuka na ovim prostorima.

'Virujen u te (najbolje uživo)' najprodavaniji je domaći live album otkako je hrvatske samostalnosti.

' Zlatne godine' su prvi album Prljavog kazališta na kojem pjeva Mladen Bodalec.

Pjesmu Indexa 'Bacila je sve niz rijeku' napisao je Kemal Monteno.

Prije solo karijere Doris Dragović pjevala je u grupi More.

Tekst za pjesmu 'Gdje Dunav ljubi nebo' Josipe Lisac napisala je Alka Vuica.

Pjesma 'Rijeka snova' Nene Belana dobila je nagradu za najizvođeniju pjesmu 2008. godine.

'Tonka' iz istoimene pjesme Novih fosila bila je supruga Dujmićeva prijatelja Momčila Popadića Popa i uistinu nije znala reći 'r'.

A mi nakon ljubavnih zgoda i nezgoda nastavljamo potragu – 7.studenog krećemo u lov na najuspješniju dalmatinsku pjesmu. Budite uz 'Hrvatski broj jedan' i sljedećeg petka, točno u 20 sati na RTL Televiziji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija