Obavijesti

Show

Komentari 88

Svi su im zavidjeli na ljubavi, a njezina smrt šokirala je svijet

Svi su im zavidjeli na ljubavi, a njezina smrt šokirala je svijet
7

Razgovarao sam s njom nakon nesreće. Rekla mi je: 'Dragi, malo sam pala na snijegu'. Tako je ona to opisala, ispričao je Liam Neeson 2014., pet godina nakon smrti ljubavi njegova života

VIDEO

Glumački par bio je u braku 15 godina, a rastavila ih je tragedija. Natasha Richardson poginula je 18. ožujka 2009. godine, u 46. godini. Iza sebe je ostavila ožalošćenog supruga, glumca Liama Neesona (64) i dvojicu sinova, Michaela (21) i Daniela (20).

Natasha, kći glumačke legende Vanesse Redgrave i redatelja Tonya Richardsona, upoznala je Liama na Broadwayu 1993. godine. Richardson je imala 29 godina i bila je udana za producenta Roberta Foxa kada je dobila ulogu u mjuziklu 'Anna Christie'.

Iako nije bio velika holivudska zvijezda kao danas, Neeson je tada bio na glasu kao jedan od 'velikih zavodnika', o čijim se aferama s Helen Mirren, Juliom Roberts, Barbrom Streisand i Brooke Shields naveliko pisalo. 

Natasha Richardson reported injured in skiing accident

'Kemija' o kojoj se pričalo

Natasha je producentima mjuzikla predložila Liama za glavnu ulogu. Kontaktirala ga je i nagovorila da joj se pridruži. 

Kemija glumačkog para bila je glavna tema svih recenzija mjuzikla, a oboje su zbog tih uloga i dobili nominaciju za prestižnu kazališnu nagradu Tony. Natasha se mjesec dana nakon što su završile izvedbe razvela od supruga, a tada su krenule glasine da je upravo Neeson razlog. 

- Nije mi bilo lako kada sam ga upoznala. Radila sam s njim. Sve se tako brzo dogodilo,to je postala tračerska tema. Bio je loš 'tajming', ali što da kažem? Očito je bilo da sam se jako zaljubila u njega - rekla je svojevremeno Richardson kojoj nije smetalo što Liama doživljavaju kao 'ženskaroša'.

Natasha Richardson reported injured in skiing accident

- Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega, jer točno znam zašto - dodala je.

Nakon što je otputovao u Poljsku kako bi snimao 'Schindlerovu listu', Neeson je shvatio da mu Natasha nedostaje i da je njihova veza prava i vrijedna truda. 

Par je nakon toga započeo zajednički život u New Yorku. Vjenčali su se na ljeto 1994. godine. Richardson je tada naumila dokazati da je dug i sretan brak u Hollywoodu moguć. Naime, njeni roditelji Vanessa i Tony, rastali su se kada je ona bila djevojčica. Kasnije je saznala da joj je otac, koji je umro 1991., bio biseksualac. 

Posljednji telefonski razgovor 

Glumački par imao je priliku zaigrati zajedno i na velikom platnu i to u filmu 'Nell', 1994. godine. Kemiju s kazališnih dasaka uspješno su preselili pred kamere i briljirali. Natasha je htjela ulogu u tom filmu, jer nije mogla zamisliti da druge žene glume s njenim mužem. 

Prvog sina Michaela dobili su 1995., a drugog već iduće godine. 

Natasha Richardson

Neeson se 2000. godine, vozeći se na svom motoru, sudario s jelenom koji mu je iskočio na cestu. Glumca su ozlijeđenog pronašli prolaznici pored ceste te je hitno prebačen u bolnicu. Richardson je tada snimala film u Kanadi, no odmah je sjela na avion kako bi mogla biti uz njega. Glumac je tada slomio zdjelicu, pa je idućih gotovo godinu dana hodao na štakama, a Natasha ga je u stopu pratila. 

Idućih godina, par je nastavljao nizati uspjehe na kazališnim daskama i u filmovima. 

No, sreću je obitelji uništila tragična nesreća u ožujku 2009. godine.

- Razgovarali smo ne telefon i rekla mi je: 'Dragi, malo sam pala na snijegu. Tako je ona to opisala - ispričao je glumac o trenutku kada je saznao da se njegova supruga ozlijedila u nesreći u školi skijanja u Quebecu. Richardson je pala na stazi, a na glavi nije imala kacigu. 

Natasha Richardson 1963 - 2009

Neeson je tada snimao film u Torontu te je odmah odletio u bolnicu u Montrealu gdje je ležala Natasha. Liječnici su prvotno mislili da je ozljeda lakša, no nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izlijeva krvi u mozak. Glumicu su na životu održavali aparati. 

'Cijeli svijet mi se srušio'

- Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: 'Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u New York gdje ćemo skupiti prijatelje i obitelj - prepričao je kasnije shrvani glumac koji je liječnicima dao dopuštenje da mu suprugu iskopčaju s aparata.

- Ona i ja smo imali dogovor da ako netko od nas završi u vegetativnom stanju, isključujemo aparate. To sam i napravio. Natasha je donirala tri svoja organa, pa trenutno održava troje ljudi na životu. Dala je srce, bubrege i jetru - otkrio je glumac na petu godišnjicu Natashine smrti, 2014. godine.

Sa gubitkom ljubavi svog života teško se nosio, kao i njihov sin Michael koji se odao drogama i partijanju. Neeson je danonoćno tugu utapao u alkoholu, sve dok nije shvatio da si nije dao vremena da 'pošteno tuguje'. 

- Njena smrt do tada mi nije bila stvarna. U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na stol i zazove moje ime. Cijeli svijet mi se srušio kada je otišla - rekao je glumac. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...
EKSKLUZIVNO: VEĆESLAV HOLJEVAC

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...

Donosimo sve detalje o vezi godine, između unuka poznatog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca i voditeljice i pjevačice Vlatke Pokos
Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura