Obavijesti

Show

Komentari 0

Svirkom na Dolcu najavili Svjetski kongres saksofonista

Svirkom na Dolcu najavili Svjetski kongres saksofonista
3

Nastupima i svirkom saksofona po gradu na autentičan se način predstavio nadolazeći Svjetski kongres saksofonista i ujedno pozvala publika na neke od brojnih glazbenih događanja

VIDEO

Glazbene najave po Zagrebu, dan uoči početka, promovirale su Svjetski kongresa saksofonista koji će se od 7. do 14. srpnja održati u Zagrebu, a na brojnim lokacijama u gradu realizirati program s četiri stotine glazbenih nastupa. 

Za organizatora zahtjevna, ali ujedno realna slika glazbenog događaja na koji je stiglo 1500 sudionika sa svih kontinenata, od toga preko 1300 saksofonista svih generacija i svih glazbenih izričaja iz preko pedeset zemalja svijeta.  I svi će oni biti aktivni u nastupima, radionicama i koncertima, svih pet dana za vrijeme trajanja kongresa. 

U glazbenim trigerima po gradu, u dnevnim terminima sudjelovao je kvartet Just sax, kojeg čine mladi saksofonisti iz Jaske, Patrik Prežgaj, sopran saksofon, Nera Majtanić, alt saksofon, Dragutin Rojić, tenor saksofon i Nikola Smetko, bariton saksofon.  Najsimpatičnije je bilo njihovo muziciranje na Dolcu, a u jednom trenutku svirali su samo za kumice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U večernjim satima na balkonu HNK nastupala je grupa vrsnih saksofonista iz Hrvatske i svijeta, predvođena profesorom Draganom Sremcem, istaknutim saksofonistom i ujedno umjetničkim direktorom ove manifestacije, dok je brojna publika, kolege glazbenici i prolaznici,  s oduševljenjem pratila nastup.  

Nakon toga je na prostoru ispred Muzičke akademije krenulo muziciranje mladih saksofonista iz cijelog svijeta, a u jednom trenutku pridružili su im se iskusniji kolege glazbenici te su u skladnom ritmu i nadahnutoj  atmosferi nastavili nastupati zajedno. 

Zajedničkim glazbenim nastupima prethodila je proba, tako da su saksofonisti i prije prvog dana kongresa, svoj boravak u Zagrebu započeli radno. Nastupima i svirkom saksofona  po gradu na autentičan se način predstavio nadolazeći Svjetski kongres saksofonista i ujedno pozvala publika na neke od brojnih glazbenih događanja, na kojima će sudjelovati vrhunska imena iz svijeta glazbe i saksofona kao glavnog instrumenta.   

Organizator Svjetskog kongresa saksofona je Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, a kongres koji je započeo u Chicagu  pred gotovo pedest godina održava se svake tri godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac