Obavijesti

Show

Tarik Filipović: Naježim se kad god čujem glazbu iz Milijunaša

Tarik Filipović: Naježim se kad god čujem glazbu iz Milijunaša
8

Popularni kviz opet stiže na male ekrane, a u ulogu voditelja vraća se Tarik Filipović. Dosad je emitirana 521 epizoda 'Milijunaša' u Hrvatskoj, a naša verzija odabrana je za jednu od najkvalitetnijih na svijetu

VIDEO

‘Potjera’ mi je u najmanju ruku draga kao i ‘Milijunaš’, no bilo bi teško da paralelno vodim oba kviza s obzirom na to da se ‘Potjera’ snima četiri puta tjedno, rekao nam je voditelj i glumac Tarik Filipović (47), kojeg ćemo od jeseni ponovno gledati u megapopularnom kvizu.

HTV

Ovaj kviz znanja se na malim ekranima prikazivao osam godina, od 2002. do 2010., a kroz sedam sezona emitirana je 521 emisija u trajanju od 50 minuta. O uspjehu naše inačice kviza svjedoči i to što je, prema ocjeni vlasnika franšize, bila jedna od najboljih verzija među njih 120 koje su se dotad emitirale diljem svijeta. A 'Milijunaša' bi bilo nemoguće zamisliti bez Tarika, koji je oduševljen povratkom ove emisije.

Tarik se vraća 'Milijunašu': Žao mi je što ću napustiti 'Potjeru'
Tarik se vraća 'Milijunašu': Žao mi je što ću napustiti 'Potjeru'

- Zaista sam uzbuđen, naježim se svaki put kad moja djeca na računalu igraju ‘Milijunaša’ pa čujem melodiju kviza - priznaje nam popularni voditelj, koji jedva čeka ponovno sjesti nasuprot najvrućeg stolca u državi.

- Ne mogu dočekati da čujem taj zvuk u televizijskom studiju - nastavlja Tarik.

Marko Prpić

A u 521 epizodi bilo je zaista svega, ali samo jedna milijunašica. Neki su čak padali na prvom pitanju.

Naime, jedan natjecatelj je ispao i prije nego što je ugrijao stolac. Pitanje je glasilo: 'Što se još uvijek ne kontrolira prilikom tehničkog pregleda osobnog automobila', a natjecatelj je odgovorio: 'Ispušni plinovi', iako je među ponuđenim odgovorima bio i onaj točan 'Čistoća pepeljare'.

'Tarik je jako pažljiv, a kad ode na plac uvijek dođe s cvijećem'
'Tarik je jako pažljiv, a kad ode na plac uvijek dođe s cvijećem'

Još jednog natjecatelja pojela je trema. Zbunjeni Goran također se pogubio na jednom od početnih pitanja, iako je dobio nekoliko sugestija od Tarika te je i sam bio na dobrom tragu da odgovori točno.

Na pitanje: 'Kojih dvoje Kostelića zajedno daju bajku', trebalo je odgovoriti 'Majka i sin', dakle Marica i naš najslavniji skijaš Ivica. Goran je pak odgovorio: 'Majka i kći' te je ispao iz natjecanja. To ga je uznemirilo do te mjere da je iz studija izletio držeći se za glavu u nevjerici. Tarik ga je pokušao utješiti, ali neuspješno.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Osim neslavnih nastupa, “Milijunaš” je imao i jednog pobjednika, odnosno pobjednicu. Mira Bićanić (47) prva je i jedina natjecateljica koja je 2003. osvojila milijun kuna u popularnom kvizu. Na posljednjem pitanju iskoristila je pomoć publike. Pitanje je glasilo: 'Koja je od navedenih TV voditeljica godine 2001. istrčala Pariški maraton?'. Ponuđeni odgovori bili su: Mirjana Hrga, Sandra Antolić, Mirna Zidarić i Ines Preindl. Natjecateljica se odlučila za Sandru Antolić, što joj je donijelo glavnu nagradu od milijun kuna.

Milijunaš traži asistenticu, daje plaću od 340.000 kn godišnje!
Milijunaš traži asistenticu, daje plaću od 340.000 kn godišnje!

- Kad god se sretnemo, uvijek se pozdravimo. Rado je se sjećam - kaže nam voditelj.

Osoba koja je odigrala značajnu ulogu u 'Milijunašu' je jedan od najpoznatijih hrvatskih kvizomana, pokojni Mirko Miočić. Jednom je sjeo na vrući stolac nasuprot Tariku, a iako su svi očekivali kako će Mirko doći do milijuna, nažalost, jedna pogreška ga je vratila na “samo” 32.000 kuna.

Ukupno je tijekom emitiranja kviza 'Milijunaš' Tarik natjecateljima podijelio više od 17 milijuna kuna. Pitanje za milijun otvoreno je ukupno 15 puta, sedam natjecatelja su znali točan odgovor, ali... Jednostavno se nisu usudili.

- Taj kviz je bio godinama dio mojega života, a stvarno sam uživao radeći ga. S vremenom mi je ova emisija postala mnogo više od poslovnog angažmana, a veliko mi je zadovoljstvo što su to prepoznali i publika i moji šefovi, koji su mi ponovno pružili priliku da vodim ovaj televizijski program - rekao je nedavno Tarik za Jutarnji list.

Nakon 'Milijunaša' Tarik Filipović postao je voditelj kviza 'Potjera', koji se na televiziji prikazuje od 2013. godine, a trenutačno se emitira šesta sezona. Ipak, poznati voditelj najvjerojatnije neće dočekati sedmu sezonu tog kviza.

Lovcima Morani Zibar, Deanu Kotigi, Krešimiru Međeralu Sučeviću i Mladenu Vukorepi tako će u društvo stići neki novi voditelj ili voditeljica.

Po kuloarima kruži nekoliko imena. U 'igri' su Mirko Fodor, Barbara Kolar, Joško Lokas i Daniela Trbović. Upitali smo Tarika što misli tko bi od njih bio njegov najbolji nasljednik.

- Svi su oni odlični voditelji, no mislim da je Joško Lokas najbezbolnija opcija. Ipak on poznaje materiju, ima najviše iskustva s kvizovima - otkrio nam je Tarik.

Kako god bilo, u novoj jesenskoj shemi opet nam stiže 'Milijunaš'. Bit će tu sigurno novih neslavnih nastupa, onih smiješnih, onih srcedrapajućih, kao kad je student Krešo Lilić iz Rtine pokraj Zadra pao na pitanju za milijun kuna jer je odlučio napamet pogađati odgovor o latinskom nazivu ribe...

Možda je napokon došlo vrijeme da još netko ode kući s velikih milijun kuna. Jer prošlo je čak 16 godina. Vrijeme je.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...