Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tarikovo naslijeđe: Najbolji trenuci kviza znanja 'Potjera'

None Foto: Facebook 3

Od gostovanja političara, preko vatrometa znanja do humorističnih situacija - čega ćemo se sve sjećati iz Tarikove ere

Uskoro završava 6. sezona kviza 'Potjera', a svoju posljednju epizodu snimio je voditelj Tarik Filipović (47)

POGLEDAJTE VIDEO:

Filipović se, naime, na jesen se vraća u voditeljsku fotelju kviza 'Tko želi biti milijunaš?' koji će se nakon stanke od devet godina ponovno početi emitirati. U šest godina kviza izdogađalo se svašta, i posve je sigurno da su neki trenutci već ušli u povijest televizije. 

Foto: Instagram

Prisjetimo se samo da je u svibnju 2015. godine u kviz došao Ivan Vilibor Sinčić (28), šef 'Živog zida'. 

- Zaradit ćete dobrom igrom još neke poene, ali već ste ozbiljni politički čimbenik u Republici Hrvatskoj, tako da vas nećemo previše hvaliti da ne biste rekli 'dobio je izbore zbog 'Potjere' - rekao je tada Tarik.

Sinčiću, koji je pokazao znanje iz povijesti, ali ne i iz područja glazbe, rekao je kako misli da 'ima dobre namjere, ali se za mladog čovjeka jako malo smijete'. 

Sinčićevo znanje, iako je dva puta stisnuo krivi 'gumb' unatoč tome što je rekao i pokazao da zna pravi odgovor, pohvalio je i lovac.
Lovac ih nije uspio uloviti, pa je tročlana ekipa odnijela nešto više od 73 tisuće kuna.

Kao jedan od najgenijalnijih trenutaka u kojem je pokazao svoju široku lepezu znanja jedno je od nezaboravnih finala s pokojnim Mirkom Miočićem, koji je u 2 minute i 17 pitanja 'ulovio' tročlanu ekipu i njihov plijen od 80.000 kuna.

Tu je i rekordna ekipa iz 2014. godine, kada su Igor, Drago, Neda i Ivan uspjeli 'pobrati' visokih 240.555 kuna bez da ih je lovac uhvatio.

U brzopoteznim pitanjima najviše je, unutar minute, odgovoreno na čak 12 pitanja. I Tarik je time bio jako impresioniran.

Kao najbolji nastup u kvizu spominje se natjecatelj Karlo iz zagrebačke Dubrave, koji je u svim segmentima i fazama kviza pokazao zavidno znanje, koncentraciju i smirenost.

No, pamti se i nastup profesorice hrvatskog jezika i književnosti Julije (33), koju su mnogi nazvali 'najboljom natjecateljicom ikad'. Ona je u uvodnoj minuti osvojila 31.500 kuna, i odabrala viši iznos. Bez problema je pobijedila Deana Kotigu i uzela čak 120 tisuća kuna.

U završnoj Potjeri je s kolegama Ivanom i Alenom osvojila ukupno 151.500 kuna, a lovac Dean Kotiga (30) ih je zamalo uspio stići, no 30 sekundi prije kraja krivo je odgovorio na pitanje koje je ekipa znala i vratila ga korak unatrag. 

– Danas je naš dragi-draži-najdraži Tarik snimio svoju 826. (!!!) i zasad posljednju epizodu ‘Potjere’, pa mu naručismo prikladnu tortu te okinusmo prikladnu fotku. Falit će nam, jako jako, ali dat ćemo sve od sebe da i od jeseni budemo što bolji možemo biti - poručio je lovac Dejan Kotiga putem Twittera.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: 'Zar nemate nimalo poštovanja prema smrti princeze Diane?'

Komentari (21)
  • Mirko je bio jedan jedini i neponovljivi, usprkos svom znanju vrlo skroman i pravi gospodin koji se nikad nije bahatio, Tarik mi je bio uvijek iritantan zbog toga jer je često znao sprdati one tihe i povučenije ljude za koje je znao da mu neće uzvratiti, izuzetno neprofesionalno od njega. Kvizove inače volim.

    25. 5. 2019,   15:32
  • ma pričajte kaj hočete ali ovaj kviz je odličan.. gledam ga svaki dan

    25. 5. 2019,   15:33
  • Potjera je deset puta napetija od Milijunaša.

    25. 5. 2019,   15:42